trafalgar Creative Commons License 2003.11.18 0 0 504
tovabba. abbol, hogy a tudasom nem tamaszkodik az osszes vegtelen sok adatra, nem kovetkezik, hogy tudom, hogy felhazugsag. ebbol csaka z kovetkezik, hogy nem tudom bizonyosan, hogy igaz

Ebből csak az következik hogy semmit nem jelenthetsz ki igaznak. Ha kijelented azonnal hazudsz. És tudod is. Csak én bevallom te meg nem.

Ilyeneket mondhatsz hazugság nélkül hogy:
-A tudomány mai állása szerint a vallás lehet hogy hazugság. De mivel nem ismerjük a teljes világmindenséget, ezért nem biztos hogy az.

Ez kb olyan mint a szerelem megfogalmazása.

de ettol meg nem lesz igaz, amit allit, ha nem logikus. ha nem logikus, akkor ne allitson semmit. mukodjon es legyen boldog

Tehát ha valaki szubjektívan jól működik és a működésébe a hit is beletartozik, és nem állít kifelé semmit akkor nem hazug és nem beteg?

Ha két ember találkozik akik hasonlóan hisznek és beszélnek róla és kiderül hogy kettejük halmazán objektív amit mondanak, de kifelé nem kommunikálnak, akkor ők sem hazugok és betegek?

Ha nem azok, akkor mégis lehet róla beszélni?
Ha le is írják egymásnak hogy mit gondolnak, de a papírt ellopod és te elolvasod, és rád nem érvényes, akkor viszont már hazugok és betegek?

Vagy csak a hittérítőkkel van igazán bajod?

Előzmény: math2 (501)