egyetlen kérdésem volna, és valószínűleg meg fogtok közvezni érte, de tudnom kell.
valóban minden "állatvédő" úgy gondolja, hogy joga van kioktatni bárkit, bármilyen stílusban, ha az nem úgy gondolkodik, ahogyan ő? azért kérdezem ezt, mert nemrég beszéltem egy asszonnyal, akit többen a mennybe menesztettek, mert macskáknak keres gazdit. engem szarban hagyott néhány ember és a nyakamon maradt 3 cica; azért hívtam fel a hölgyet, hogy segítséget kérjek. ő azonban fontosnak tartotta elmondani, hogy mennyire felidegesítette magát azon, hogy én mekkora felelőtlen szemétláda vagyok, és nonszensz feltételekhez kötötte az esetleges segítségnyújtást, mindezt durván fenyegető stílusban. nem ő volt az első, akitől ezt megkaptam, és csak azon gondolkodom, hogy a hozzá hasonló állati komoly állatvédők komolyan azt gondolják, hogy én nem vettem észre, hogy hibás döntés volt hagyni, hogy becsússzon egy terhesség, és én meg a cicáim nem érezzük ennek a következményeit? állati rosszul esik, ha valaki állatvédőnek tartja magát, de sokkal fontosabbnak tartja kioktatni a másikat, mintsem hogy segítsen neki. a hölgy egyébként SEMMIT nem kérdezett a cicákról, KIZÁRÓLAG az érdekelte, hogy engem földbe döngölhessen.
én állatvédőnek tartom magam. sok állatom volt, mentettem meg nyílméregbékákat meg levéllábú sáskákat a kukába kerüléstől az ELTE-ről, az állataim rendszeres orvosi felügyelet alatt vannak, változatosan esznek és sokat foglalkozom velük. soha egyetlen állatot sem bántottam, és ha tehetem, nem hagyom, hogy más bántsa őket, nem csak az enyémeket. ezek után is tényleg ennyi, amire az ember számíthat? ha egyszer hoztam egy hibás döntést, akkor akárki lecseszhet, akirmilyen stílusban?
ha az, hogy az ember állatvédő, azzal jár, hogy nem tiszteli és szereti az embereket, CSAK az állatokat, akkor én nem mégsem akarok "állatvédő" lenni. szerintem ez minősíthetetlen, embertelen és ostoba magatartás.
kérlek, ha tudjátok, mondjátok meg, hogy jól látom-e, és persze mindenekfelett, ha véletlenül tudtok valakit, aki szeretne cicát, adjátok meg neki az e-mail címem. mert jelen pillanatban a hölgy dühénél meg a saját megbántottságomnál is ötezerszer fontosabb, hogy három tízhetes kandúr szerető otthonra leljen.
köszönöm, hogy meghallgattatok.