majola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 668
Egy vadászkutyának lehet fejlettebb a szaglása, de tudod a vadász- fajtákon belül is ég és föld a különbség küllem és munka vonal között!!
A kiskutyát akit én tanítok SZUPERÜL lehet motiválni kajával és játékkal is!! Miután jól szocializált, nem izgul fölöslegesen. Persze ha kutyát lát az még eltereli a figyelmét, ezen dolgozunk- de hát még bébi, ez normális. Ha tanítod az annyit tesz hogy foglalkozol vele, tehát ez egy kellemes időtöltés mindkettőtöknek. Nem csak az a szeretet kimutatásának egyetlen módja, hogy simogatod. A közös tanulás, közös sikerek sokkal jobban összehozzák a kutyust és gazdit. A hideg ellen ott a szőrük, ami nagyon jól véd. Gond csak akkor van, ha nyirkos az idő és átázik a kutyus, de az sem világvége. Otthon megszárítod és nem lesz semmi baja.
Szerintem ez inkább egyed, mint fajtafüggő hogy melyik kutyából mit lehet kihozni. Ahogy rámutattál, őrző-védő sosem lesz. Vadász- és terelőkutya sem. De ezeken kívül rengeteg dologgal próbálkozhattok! Okos kutyák. De ha nem biztosítasz "kihívást", feladatot a számára, magától nem fog kibontakozni.
Előzmény: zsuzsa (667)