Zero4 Creative Commons License 2003.11.16 0 0 832
Szia Corporal!

Tetszett ez a hozzászólás, de a jelenlegi politikai-gazdasági felállásban nem tartok tőle, hogy az ellenség beveszi magát a Bakonyba.
A jövőbeli harcokra inkább akkor kerülhet sor, ha a NATO indít támadást (mint korábban pl. Szerbia ellen), ez esetben viszont a felkészülési idő, a válság fokozódása alatt elegendő szövetséges erő (F-16, F-18, F-15 vadászbombázó repülőgépek, gépesített alakulatok, erős és korszerű tüzérség) érkezik Magyarországra, a hadműveletekben nem a Magyar Honvédség kapja a főszerepet.
Amennyiben tőlünk távol kerül sor az összecsapásra, akkor néhány Gripennel és mondjuk 2 felderítő századdal képviseltethetjük a mai "kisebb, de erősebb" Magyar Honvédség félelmetes és végletekig professzionális erejét.
Igazából 2 esetben lehet problémánk:
1. Ha a NATO valamiképpen váratlanul felbomlik, zavaros helyzetbe kerül és ekkor támad ránk egy vagy több szomszéd állam hadereje.

2. Ha itthon olyan kormány kerül hatalomra, amely kiléptet bennünket a NATO-ból.

Belátható, hogy ezek egyelőre valószínűtlenül hangzó esetek. Így marad a NATO-tagság, a tervbe vett 105-ös tüzérség és az egyre inkább zsugoródó magyar haderő...