Gyerekek, ne marháskodjatok már ezekkel a feketelistákkal. A spammerek minden alkalommal más feladónevet generálnak. Nekem az egyik e-mail címemre naponta 30-40 spam érkezik, abból 10-10-10 TÖK EGYFORMA, kivéve a feladót. Nyilván tíz példányban megvan nekik a címem, ergó hiába tiltom le az egyik feladót, megkapom még 9x ha a fejem tetejére állok, akkor is, másnap meg újra 10x, tíz másik feladónévvel. És így tovább.
Az én szememben két megoldás létezik.
Az egyik a TMDA elv, de ehhez a szolgáltató szükségeltetik, mivel csak szerveroldalon műx. A hatásfoka szinte 100%. Az elv: Ha valaki küld neked egy mailt, akkor a szerver visszaküld neki egy megerősítés-kérelmet: "tényleg akartál mailt küldeni erre a címre?". Ha a küldő visszaigazolja, akkor megkapod, ő pedig rákerül egy ún. fehér listára, vagyis a jövőben nincs neki ez a macera. Ha spammer, akkor fals a feladó, ergó az életben nem fogja visszaigazolni. Ekkor a cucc két hétig (vagy amennyit beállítanak) ül a szerveren (megnézhető), aztán törlődik.
A fehér + feket listát te is szerkesztheted.
Az én szolgáltatóm egy darabig alkalmazta ezt a módszert, és a több hónap alatt 3 db spam szivárgott át! Fogalmam sincs róla, miért hagytak fel vele :-(
A másik, sokkkal egyszerűbb, és bárki számára elérhető: Csinálsz egy "spam" mappát, és minden levelet, aminek a feladója nem szerepel a címlistán, oda irányítasz. Naponta egyszer katt a mappára, és egyik ujjad a "delete"-n, egy perc alatt egyenként átnézed, törlöd. A ráfordítandó idő nagyon rövid.
Csak persze nem véd meg a levélbombától.
Az ázsiaiak szűrése a header "Charset" mezőjének a szűrűsűvel oldható meg könnyen és egyszerűen, onnantól kezdve nem fogsz koreai, kínai stb. spamokat látni. Részeredmény, de nagy eredmény...