mari111 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 43
Kedves Sorstársak!

Ime az Ellenőrző Bizottság elnökének tájékoztatója:
------------------------------------------------
Tájékoztató
a szövetkezeti tagtársak részére

Ígéretemhez híven tájékoztatom a tagtársakat tevékenységemről, hiszen személyes felelősségemnek és kötelezettségemnek érzem.

A múlt héten az alábbi események történtek:

2003. október 31:Délelőtt elkészítettem a tagok felé az első tájékoztatót.
12 óra – az Ellenőrzési Bizottság találkozik
13 óra – az Elnök úrral egyeztetett találkozó ideje.
Eredménye: Az elnök úr készséges volt, bár a bizottság jogosultságát vitatta, s kérte a jogi megfogalmazását a bizottság jogkörének. Ő az előre egyeztetett kérdésekben a válaszát megkezdte, de az ő stílusában mindig elkanyarodott …. Az Ellenőrzési Bizottság nem kapta meg a várt konkrétumokat: 1./ az átfogó vagyoni helyzetről
2./ a Baumag csoport cégeinek tulajdonosi kötődéséről
3./ az október 27-i közgyűlés jegyzőkönyvéről
Hangsúlyoztam ezen összejövetelünk eredménytelenségét, ezek után az Elnök úr ígéretet tett, hogy hétfőn e-mailen átküldi a válaszokat, mivel ő ezt a fajta kommunikációt szokta meg. Hétfőre ígérte a jegyzőkönyvet is.
Este tagi telefonok fogadása.

2003. november 1: Mivel sokan szerettek volna az Ellenőrzési Bizottságban dolgozni, de a Bizottság már megalakult, viszont a sok segítő szándékot úgy gondoltam ki kell használni a közös célunk érdekében, ezért szakértői támogatói kör szervezésébe fogtam.
15-20 óra között az előző napi üzenetrögzítő lehallgatása és a tagok visszahívása lehetőség szerint

2003. november 2. (vasárnap): Megalakul a tenni vágyók erőteljes támogatásával a szakértői támogatói kör.

2003. november 3. délelőtt telefonok fogadása és az üzenetrögzítő meghallgatása
délután: EB ülés a háromtagú igazgatóság tagja, Patonay Istvánné ügyvezető igazgatónő meghallgatása. Megtudtuk, neki pénzügyi jogköre nincs, ő csak a Baumag irodák feletti felügyeletet és irányítást látja el. A szövetkezet irodáiban a kasszák üresek. Ezek után meghallgattuk a közgyűlés jegyzőkönyvének hitelesítőjét, Szilágyi Gábort, hogy hol tart a folyamat, de érdemi információt ő sem kapott...

2003. november 4. dolgozom, de ezen kívül tagtársaim tájékoztatására ügyfélszolgálat felállítását szervezem meg a Budapest, V.ker. Kálmán I. u. 16. sz. alatti Baumag-irodahelyiségbe. Az alábbi telefonon lehet a tájékoztatást igénybe venni: 1-354-1808.

2003. november 5. Egyre világosabbá válik, hogy Balázs László Elnök úr időhúzásával a Bizottság érdemi munkáját hátráltatja, nem adja meg a kívánt és általa megígért tájékoztatást, sőt a közgyűlés által felhatalmazott pénzügyi ellenőrzési jogkör gyakorlását egyáltalán nem teszi lehetővé.
Tájékozódtam a rendőrségen, hogy egy esetleges rendőrségi feljelentés milyen következménnyel járhat a szövetkezet helyzetére. A rendőrség esetleges közbelépése a szövetkezet vagyonának azonnali zárolásával, működésének felfüggesztésével járna. Ez nem érdeke a tagságnak.
Este hazaérve telefonok és az üzenetrögzítő késő éjszakáig történő meghallgatása.

2003. november 6. Kora reggeltől szerveztem a bizottsági ülés időpontjának péntekről csütörtökre történő előrehozását. Sikertelenül. A bizottság tagjai közül senki sem tudott kijönni velem a Baumag budaörsi központjába, hogy a sokadik módosításra ígért jegyzőkönyvet végre megszerezzük. Végül a jegyzőkönyv-hitelesítő Szilágyi Gábor vállalta ezt és együtt mentünk ki a délelőtt folyamán a budaörsi központba. Sikerült egy még nem végleges példányt kapnunk. Kértem a jogi osztályról a Baumag-csoport érdekeltségi körébe tartozó cégek tulajdonosi szerkezetét bemutató dokumentumot, sajnos a kapott anyag nem teljes. Az ott dolgozó Baumag alkalmazottak készségesek és közreműködőek voltak. Szilágyi úr javaslatára az éppen ott tartózkodó dr. Ábrók Zoltán ügyvéd úrral konzultáltunk, és mint a Baumag vezetőségéhez tartozó ügyvédet tájékoztattuk a tagság igen feszült hangulatáról. Hangsúlyosan kértük a kialakult feszült helyzetből való kilábalás mielőbbi kidolgozására és a tagság folyamatos, konkrét és korrekt tájékoztatására.
Este ismét a telefonok és az üzenetrögzítő meghallgatása.

2003. november 7. Tájékozódtam, és a legfrissebb információk szerint a tagság eddig önmér-sékletet tanúsított, a szövetkezet ellen büntetőeljárás nem indult.
Délután: Ellenőrző Bizottsági ülés, ahol beszámolok a bizottság tagjainak a heti munkámról. Eldöntjük, mivel Balázs Úr többszöri megkeresésünkre sem válaszolt, a bizottság érdemi munkájához a felmentést nem adta meg, a kérdéseinkre (amit még az előző pénteken tettünk fel) ma estig sem válaszolt (21 óráig dolgoztunk az EB számítógépénél).
A bizottság elhatározta: a következő, december közepére tervezett közgyűlés előkészítése során erőteljesebben fogja a tagok érdekeit képviselni. Ennek érdekében támogatjuk a tagok önálló, szabályos kezdeményezéseit a beígért közgyűlés mindenképpeni megtartására és a tájékoztatására.

Szeretném megkérni a tagtársaimat, hogy az Ellenőrző Bizottság munkáját segítsék, akár – mint mi – önkéntes munka felajánlásával, javaslataikat, észrevételeiket írásban tegyék meg a fenti címre.

Fontos tájékoztatás: Akinek tartozás-elismerő nyilatkozata van és az eredeti szerződését elvették az fáradjon be az irodába és kérje vissza a szerződését.
Nagyon fontos: arra kérek minden tisztelt tagtársamat, hogy az irodai alkalmazottakkal kellő intelligenciával és kulturált hangnemben beszéljenek. Ők csak alkalmazottak, a kialakult helyzetről nem tehetnek így jogos indulatainkat ne őfeléjük nyilvánítsák ki.

Budapest, 2003. november 10.

Patyi István
Ellenőrző Bizottság
elnök