math2 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 458
traf:

"László Ervinnel kapcsolatos más írások is hasonlóakat sugallnak, és referenciái alapján nem áll módomban tudományos alapjait és szándékát kétségbevonni.

Egy riportban a következőt mondja:
"a vallás lényege – amit a latin neve, a religio, a religare is mond: – az összeköttetés, a közösség egy közös tudatban. És ez egy alapvető emberi vonás, ami nélkül a társadalmat nem lehet elképzelni. Kell, hogy valamiféle közös elgondolás, közös világnézet, közös értékrendszer kösse össze az embereket. Ezt nem lehet felülről erőszakolni. A megoldás az, hogy az embereknek maguknak kell rájönniük, hogy vannak mélyebb értékek, amelyek közös értékek. Ez a kommunikáció a lényege a dolognak."

forrás:http://www.c3.hu/~tillmann/konyvek/ezredvegi/laszlo.html"
"

nincsenek melyebb ertekek. az ertekek osszehasonlithatatlanok. mindegyik ertekrednszer egy leehtseges ertekrendszer. nincs MI alapjan osszehasonlitani oket. ami alapjan lehetne, az egy ertekrendszer volna a sok kozul.

aki azt mondja, hogy az egyik ertekrednszer melyebb a masiknal, az mar maga dogmatikusan egy ertekrendszer alapjan mondja ezt, amit onkenyesen abszolutnak vesz.

"Ezzel teljesen egyetértek. Ez jelenleg mindennél fontosabb. Ebből a szemszögből a vallás biztosan nem herpesz. "

de. latod, milyen butasagokat mondat emberekkel.

"Nekem aki nem vagyok túl "tudományos", innentől kezdve mennyire áll meg a hitem pl. a te tudományosságodban?"

egyre roszabbul.

" (Vagy neked hiszek vagy neki. Ahhoz hogy ne higgyek hanem tudjak,pályát kellene változtatnom,"

nem. barki tudhat. te is.

"A tapasztalatom az, hogy ismerek olyan tudományos gondolkodókat akik tudományos alapú gondolatai közel állnak hozzám, és tudok olyanokat akikéi távol állnak tőlem. Ugyanabban a témában. "

1) vagy objektiv kerdesekrol van szo, akkor valamelyik tudos tevedett

2) vagy nem, akkor meg mindegy, hogy melyik tudossal egeyzik eppen az erzelemvilagod.

Előzmény: trafalgar (455)