esotherica Creative Commons License 2003.11.09 0 0 10
A kérdés csak az, mennyire számít azok véleménye, akik ezeket nézik.
Közeli ismerősöm cégét érte hasonló "kár" (idézőjelek magyarázata később) a társcsatorna hókuszpókusz műsorának köszönhetően. Egészségügyben tevékenykedő cég, egy kirúgott főorvosnő kereste meg a csatornát egy igencsak botrányszagú esettel, ami arról szólt, hogy a cég hibájából haltak meg igen sokan az egyik pesti kórházban. Természetesen ez is sarkítás volt, az adott osztályon amúgy sem ritka eset a halál, azon a héten épp 2-vel több esett meg a kelleténél. Jó zaftosan terítették, cégnév, főnök neve, minden, ami kell.
Egy hét múlva senki nem emlékezett az esetre - ezért az idézőjel. Tudtommal azóta sem adódott kellemetlenségük a műsor miatt.
Szerintem kár perbe ölni a pénzt; aki ezen műsorok rendszeres nézője úgysem olvas újságot, és nem kiváncsi semmilyen hiteles forrásból jövő információra, ahonnan értesülhetne az igazságtalanságról - neki elég a nap fél órás szaftos sárdobálás. Az ilyen magyar állampolgárok 5 perc múlva már nem is emlékeznek konkrét nevekre, adatokra. Ha mégis, nem biztos, hogy nagyon számít a véleményük...
A TV-csatornának meg meg sem kottyanna a perköltség - itt már nem lehet igazságot szolgáltatni. Talán inkább örülni kell, hogy nem a Kész átverésbe kerültetek be - annak biztos nagyobb a nézettsége.
Előzmény: xpeti (8)