Varadero Creative Commons License 2003.11.07 0 0 44
Kedves Varadero-barát!

Igazi nagy kérdést tettél fel, amin én is gondolkodtam a múlt évben eleget.
Kisebb motorral kezdeni, vagy megvenni az igazit?
Én meghallgattam minden tanácsot, de nem lettem sokkal okosabb.
Egyik oldal azt mondja, hogy kisebb motorral kell kezdeni/újrakezdeni, mert így jobban megszerezhető a rutin.
Mások szerint bele kell ugrani a mélyvízbe.

Én a második megoldást választottam mint újrakezdő. az újrakezdést úgy értem, hogy 25 év kimaradt az MZ-korszak után, de akit a kipufogó füstje egyszer megcsapott ...
Szóval a második verzió mellett szól a következő:

1. Megszokni egy nagyobb méretű motort, pláne egy szép termetes Varaderot nem két perc, de nem is két év! Először úgy fogsz félni rajta, hogy az egykerekezést még gondolatban sem mered bevállalni, ha pedig óvatos és higgadt vagy, akkor ezt a monstrumot is megszokod 1-2 hónap alatt. A varadero ugyanis egy higgadt, kiszámítható kezes bivaly.
2. Ha veszel egy kisebb motort, egy hét után úgyis a guta üt meg, hogy két személlyel, esetleg csomagokkal nem bírja a hosszú tempót a gép, pedig te TÚRÁZNI akartál, nem a sarokra leugrani!
3. Azt a motort, amit megvettél, mégsem kéne azonnal eladni, mert az anyagilag elég kockázatos, nem beszélve az adminisztrációról!
4. Ha ezt a motort megveszed, egy mai, korszerű technikát vásárolsz, kompromisszumok nélkül.
Végleges motornak mondhatod, mert ha a valódi túrázást szereted, akkor ez az utolsó lépcsőfok lesz, mivel nincs jelenleg erősebb, jobb, korszerűbb gép a piacon. Ez pedig nem utolsó szempont, hiszen elég kellemetlen úgy megmutatnod a gépedet a haveroknak, hogy az tulajdonképpen csak ideiglenes megoldás.
Ha együtt mentek legalább 4-500 km-es napi futamú túrákra, magadon fogod érezni, hogy egy sportmotor erejével és gyorsaságával fogsz haladni, mégis olyan kényelemben és szélvédelemben, amiről a többiek álmodni sem mernek! Leszálláskor eldől, hogy ki utazott kényelmesen a hosszú órák alatt. Mellesleg megjegyzem, hogy egyhuzamban lazán elmegy 420-450 km-t.

Szóval nem kell pánikolni, meg kell venni valahogy azt a Varaderot! :)

No meg össze kéne fogni, mert tudomásom szerint nincs Varadero klub Magyarországon. :o