Daisho Creative Commons License 2003.11.07 0 0 78
Elnézést, de nem beszéltem a könny vagy egyéb konvencionális, spray formában önvédelemre használt eszközöknél kiváltott reakciókról. Mivel fémekre vagy más a húsnál kevésbé ellenálló anyagokon való alkalmazásra szolgál, egy savas eszköznek valóban komolyabb szövetroncsoló hatása lehet mint az általad említett anyagoknak. Ezt eszem ágában sem áll vitatni, hiszen ez alapfokú kémia.
Mindössze annyit vetettem fel hogy elsődleges felhasználási területe mellett ezek az eszközök hasznosíthatóak másra is.
Mivel nem teljesen vagyok tisztában az aktuális jogi szabályozási háttérrel megkérdezném hogy van-e valamilyen következménye ha a rendőr teszem azt egy magas koncentrátumú pepper vagy egyéb sprayt talál nálad? Egy barkácsolásnál esettleg felhasználható anyag viszont minden további nélkül lehet az embernél.

A mi van nálad kérdésre pedig elhangzott már számtalan válasz (megjegyzem sosem birtokoltam vagy hordtam ilyen anyagot, de még pepper foamot sem). Ha ólmosbotról vagy viperről beszélünk, azzal akár véletlenü is okozhatsz koponytörést, koponyaűri vérzést, agyzúzódást vagy halált. Ha késről, akkor szintén előfordulhat hogy olyan belszervi sérülések következnek be hogy az eredetileg támadó szerepben fellépő ellenfél a kórbonctanra kerül. A lőfegyvert szándékosan nem említem hiszen balesetek itt is előfordulhatnak, mint ahogy egy ütéstől is lehet exitálni.

Egy megszorított ember viszont nem biztos hogy ezek szerint a lehetőségek szerint fog reagálni, és az erkölcsi megfontolásoktól eltekintve egy ilyen mérvű behatásokra képes eszköz szerintem igenis hatásos önvédelmi eszköz lehet.

Üdvözlettel,
D.

Előzmény: petike23 (77)