aranyviktor Creative Commons License 1999.05.08 0 0 4
Kedves Január!
Köszönöm értékes hozzászólásod. Alapelvként abban hiszek, hogy a világon senki sem szenvedhet ártatlanul. Ha egy laktanyában (visszatérve a topicindítóra) előfordul kollektív büntetés, akkor az vagy a laktanyaparancsnok akaratával egyezik, vagy a laktanyaparancsnok nincs a helyzet magaslatán. Egyiket sem tudom elképzelni a Jóistenről. Tehát az az érv, hogy előfordul a világban olyan, hogy "politikusok hülyesége miatt milliók szenvednek", szerintem nem támasztja alá, hogy Isten közvetlenül ilyen büntetést alkalmazna.
Szerintem a Jóisten semmiféle büntetést nem alkalmaz, kizárólag saját tetteink büntetnek minket, és Ő ezeket az "önbüntetéseket" kegyelmével csökkenti.
Előfordul, hogy látszatra más emberek, politikusok miatt szenvedünk, de igazságos Isten szerintem nem engedné meg, hogy igazságtalanul szenvedjünk, így gondolatilag el kell jutnom oda, hogy annak is mi vagyunk az okai, nem pedig Ádám és Éva bűne, hogy itt a Földön vagyunk, arcunk verítékével táplálkozunk, és ennyire macerás az életünk, amilyen. Végső soron Ádám és Éva bűne miatt vagyunk itt, csak őket em két személynek, hanem az első teremtésű emberszellemek szimbólumának tekintem, akik bűnbe estek, s így Te is Ádám vagy, én is Ádám vagyok, hölgyolvasóink is Évák, különben igazságtalanul lennénk itt, ilyen körülmények között.
Üdv:aranyviktor