Rondacrampus Creative Commons License 2003.11.05 0 0 70
Sziasztok !

Végül is igaz, hogy a nuncsaku nem a világ leghatékonyabb fegyvere, de azért a puszta kéznél mindenképpen jobb. Rövid fegyverekkel szemben (pl. kés, boxer) kellően hatásos lehet, már ha van hely a használatához, bár összefogva, rövid botként szűk helyen is használható. Viszont, ha valaki életveszélyes eszközzel támad meg, akkor annak már a fejét sem kell nagyon sajnálni, ha a vastag ruha túlságosan tompítaná az ütést. Nálam elsőbbséget élvez a gázspray, mert messzebbre is hat, nehezebb is kivédeni, és nem annyira veszélyes, de viszont sajnos nem minden időjárásban használható. A nuncsaku a második ütőkártya.

A magunkkal hordott eszközöknél azonban sokkal fontosabb a saját képességeink alapos ismerete, az, hogy ne vállalkozzunk olyan helyzetek megoldására, amire nem vagyunk képesek. Enélkül a nálunk lévő fegyver csak hamis biztonságérzetet ad, amiért akár az életünkkel is fizethetünk!

A mai világban, amikor bárkinél lehet akár lőfegyver is, nagyon gondosan meg kell választani azt a pillanatot egy vitás helyzetben, hogy mikor és mit veszünk elő. Csak akkor vegyünk kézbe ilyen dolgokat, ha azt abban a helyzetben használni is merjük, bármilyen következményekkel járjon is ! És ha már elővettük, ne csak fenyegetőzzünk vele, hanem használjuk is haladéktalanul ! Elkerülendő azt az esetet, hogy a megfutamított ellenfelünk biztos távolba érve egy egész tár ólmot eresszen létfontosságú szerveinkbe...

Rondacrampus