savaz Creative Commons License 2003.11.05 0 0 679
Nem láttad még a Blue Angels-ből Fat Albert bemutatóját :-).
Összehangolt támadás ellen összehangoltan szokás védekezni:
Fönt 3000 m-en egy predator minimum 2 infravörös kamerával figyel. Légvédelmi rakétát és pct rakétát nem igazán lehet zárt térből indítani (különben befűt, de nagyon). A predator érzékeli az indítás hőképét, vagy egy gépágyú torkolattüzét és küldi a koordinátákat amásik AC-130-nak, vagy a fedező repülőgépeknek, helikoptereknek és már úton is van a válasz.
Nincs lelőhetetlen repülőgép, nincs kilőhetetlen tank, de vannak szituációk, amikor nagyon nem érdemes próbálkozni.

Egy M-1-et mozgásképtelenné lehet tenni RPG-vel, ha közelről a seggébe trafálsz, többször. De nagyon nehéz pontosan célozni, ha van mögötte egy szakasz gyalogos is. A városi harcban mindenesetre nem a harckocsik mennek elöl, hanem a gyalogság. A Hk csak akkor jön elő a fedezékből, ha a gyalogságot megakaszja egy orvlövész, vagy géppuskafészek. Mogadishuban az amcsik igencsak hátrányos helyzetben voltak, mégsem vesztettek egyetlen HMMW-t sem, pedig az nem tank, alig van páncélozva.

Egy házat meg lehet mászni kívülről kötelekkel is, és ahol egy 120 mm-es skulóval kopogtatnak, ott tárulnak az ajtók és hiába a booby trap.

Az, hogy láttál már orosz éjjellátós távcsövet, az nem jelenti azt, hogy fel is tudna szerelni egy teljes Specnaz ezredet könnyű, egész éjszaka hordható éjjellátóval, ami nem akadályoz a fegyverhasználatban.

Amúgy te kockáztatnád az életedet, ha anélkül is elérheted céljaidat? Majd hülyék lesznek nappal alacsonyan odamenni, ha éjszaka magasról is azt bombáznak, amit akarnak. A légifölény azt jelenti, hogy nem tudnak ebben megakadályozni, és még jelentős veszteséget sem tudnak okozni. Bár valaki azt állította, hogy a teljes légi fölény az egy tank a kifutópályán (nem tudja valaki, hogy ezt ki mondta?).

Előzmény: M.S.B. (666)