savaz Creative Commons License 2003.11.05 0 0 665
Majd belekötök én:-) )

Az AC-130-as (meg a helikopterek és a predator)nem jön 500 m alá (de lehet, hogy az 1000 m-t is tartja. Onnan elég nehéz leszedni géppuskával főleg éjszaka. Neki viszont kiválló felderítő és célzó rendszerei vannak, s nem okoz nehézséget megtalálni és kilőni akár egyes embereket. Keringett a neten néhány felvétel, arról, hogy miket csináltak Afganisztánban.

Jelenleg és az elkövetkező 10 évben az amerikai légierő egyértelműen képes rá, hogy kivívja a légifölényt a számba jöhető helyeken szvsz akár a Tienamen tér fölött is. Ez azt jelenti, hogy minimális az esélye ellenséges vadászgép felbukkanásának, minden bekapcsolt radarra 30 mp-en belül megsemmisülés vár illetve minden rakétaindítási helyre azonnal útnak indul a válaszcsapás.

Meglévő légifölény esetén nincs esélye mozgó ellenséges páncélozott járművek felbukkanásának

Az amerikai hadsereg már a II. világháborúban sikeresen alkalmazta harckocsijait városban. Az Izraeliek 2x foglalták el Gázát 1 x Bejrútot és azóta is rendszeresen tankkal járkálnak ilyen helyekre(pl Nablusz, de erről szól a cikk is).
Ha egy normális parancsnok beküldi a tankokat a városba, akkor elegendő biztosaítást rendel melléjük, hogy ne nagyon lehessen megközelíteni őket egy RPG hatásos lőtávolságán belülre.

Előzmény: M.S.B. (661)