M.S.B. Creative Commons License 2003.11.05 0 0 661
Vicces, hogy az illető, aki írta, azt gondolja, hogy csak az amerikai hadsereg áll profikból, csak nekik van éjjellátójuk, csak ők tudnak hírszerzésre támaszkodni, és csak nekik van a közelben nehézfegyverzetük. A másik, ami a szemembe ötlött, az a hiedelem, hogyha övé a légifölény, akkor az nulla veszteséget jelent a légierőnek. Szépen beküldene a csigalassú Predatortól elkezdve szállítóhelikoptereken át a szintén kitűnő célpontnak számító AC-130-asig mindenkit az ellenséges város fölé. Az első kettőt még nehézgéppuskákkal is le lehet szedni, és egy szállítógépen repkedni sem életbiztosítás (hozzáteszem, én az AC-130-at nem tekintem többnek egy propagandával megtámogatott haszontalanságnál). Ha lekapnak egy szállítóhelikoptert, akkor mit csinál majd? Megjátssza a szokásos "mi vagyunk az amerikai légierő, senkit se hagyunk ellenség kezére jutni" taktikát? Ha nem hülyék ülnek a városban, a mentőakciója még több emberáldozatba kerül.

Harckocsiról is igen elmés megjegyzései vannak, ilyenek, hogy jó a városban, mert "golyóálló, meg mozgékony és van géppuskája". Az, hogy kb. 60 év tapasztalata azt mutatja, kevés terep van, ami kínosabb egy harckocsinak a városnál, ez őt nem zavarja. Hogy konkrét legyek: RPG, molotov-koktél, a harckocsi közelében elhelyezett nagy mennyiségű robbanóanyag, harckocsiakna, stb.

Azt sem értem, miért gondolja, hogy a jöttükre az ellen sikítva eldobja a fegyvert. Különösen az idén tapasztaltak fényében, amikor is az amerikai hadseregnek az volt a legnagyobb meglepetés a Szaddam-hű erők kapcsán, hogy "jééé, ezek harcolnak, lőnek ránk, jujj!".

Előzmény: unguided (648)