golbat Creative Commons License 2003.11.05 0 0 68
Udv!

En is sokaig cipeltem a csephadarot ;) kozepiskolas eveim alatt. (Tanultam egy-ket hatasos technikat felderito hadnagy haveromtol) Egy tapasztalatom van vele: ha _idoben_ elo is tudod venni, es egy-ket figurat be is tudsz mutatni a "keretlen nezoknek" ;))) a pszichikai hatas altalaban frenetikus (=meguszhatod a bunyot ;) neha meg az onjelolt (=alacsony ovfokozatu) karatekak ellen is. (Tudod, sokat nezet a nepek anno Bruce Lee-t...)

Persze szvsz max. 2 kepzetlen "erdeklodo" eseten erdemes meg villogtatni tudasodat, hacsak nem vagy pl. kepzett ju-jitsu-s (+blokkolas, fojtas technikak). A disznoolokessel felszerelt emberkek ellen meg inkabb a gazspray+1000 m-es sikfutas a celszerubb. Raadasul pusztakezes tamado ellen meg ugye nem biztosan all meg a jogos vedelem esete-azt a hatosag donti majd el (felteve ha odaig jut a dolog)...

Negativ pelda egy volt (pesti) katonatarsam, aki 3 szinmagyar ellen akarta bevetni (gyakorlotermi) tudomanyat, mire hatulrol fejbevagtak egy fa testapoloval es kapott nemi testi fenyitest-orult hogy 8 napon belul gyogyult (tompitott a pufidzski). Nem hasznaltak ellene a nuncsakujat, inkabb alaposan megrugdostak.

A nuncsaku nem csodaszer, egy 35 J-os gumilovedekes vagy egy jobb gazpisztoly biztos jobb lenne, addig meg leteznek alternativ megoldasok (csakanynyel, baseball uto pl. nem kozdisznosagra kul. veszelyes eszkoz, csak hordjal lodenkabatot.) Pl. a tapetavagoval nehezebb halalos serulest okozni, de eleg durva vagott sebeket lehet vele csinalni (a bordzsekit is egesz jol szeli vegso esetben ;).
A nuncsakut viszont ha megtalalja a yard, 50kHuF birsagra szamithatsz (bar erre eleg kicsi az esely, foleg ha vesemelegitonek hasznalod. ;)

Azt mindenki maga dontse el, mennyit hajlando kockaztatni testi epsege es vagyontargyai vedelmeben (figyelembe veve a fennalo torvenyeket)!

"Nem kell a bajnak elemenni, megtalal az magatol is..."

Golbat.

Előzmény: Rondacrampus (67)