Art Mooney Creative Commons License 2003.11.04 0 0 30
Halihó!
Szerintem az ajtó a biztosítószövetség által minősített, hogy mennyire véd, azt tényleg nem tudom, a rablószövetséggel nem teszteltettem. ;-))
Az I. ütemben nem lehetett egyedi kívánság, technológiai okokra hivatkoztak, szerintem érthetően.
Ha a két vezetékesnél arra gondolsz, hogy a hidegvizes ág is a párhuzamosan van vezetve, és a központi hálózatba csatlakozik a mérőóra oldalán akkor igen. Az óra előtt van a mágnesszelep, tehát ha a központi termosztátot lezárod, nincs fogyasztás. A szomszédok pedig úgyis 15-18 fokon tartják a lakásod a leghidegebb télben is.
A zajszigetelés szerintem teljesen OK, 30cm-es Porotherm zajvédő fal van, a szomszédaink (háló felől) nagyon bulisak (mindkét generáció :-)), és alig hallunk valamit, azt is csak egy kicsit a bejárat felől, és ha nyitva van az erkélyajtó. Az építkezést is teljesen lehangszigetelte az erkélyajtó, nincsenek olyan kábelcsatornák, ahol nagyon jönne a zaj, szóval szerintem aki ennél jobbat akar, annak marad a családi ház. A fúrók zúgását természetesen hallani (most már csökkenő intenzitással), de ez természetes. ;-)
Biztosítást köthetsz, érvényes; az oroszlános biztosítós ismerősöm is megerősített ebben. Nekem is volt, a használatbavételi előtt nyolc hónappal. Annyi a hátrány, hogy a földhivatal akkor kezd hozzá a széljegyek felvezetéséhez, és az albetétesítéshez, ha megvan a használatbavételi. Szóval most még osztatlan közös, és mindenki széljegyen van. Elvileg a földhivatalnál ez 2 év, de most el akarják takarítani a hátralékot, kérdés, hogy mennyire sikerül.
Előzmény: Tulip90 (29)