Art Mooney Creative Commons License 2003.11.03 0 0 28
Halihó!

A fűtés nagyon jó, bővebben az I. ütemben egy fűtőhelyiség van két gázzal működő kazánnal. Alig mennek a radiátorok, mert a szomszédok és a nagy üvegfelületen keresztül a nap is fűtene elég jól, csak egy kicsit kell 'korrigálni'. Egyszer max.-on maradt -5-10 fokban másfél napig a radiátor, és 29 fokot mértünk a lakásban. Szóval tartalék is van benne. Termosztátos csapok vannak, és egy központi termosztát, amivel le tudom zárni az egész lakás fűtését. A mérőóra teljesítményt (vagy hőmennyiséget?) mér, a díjról még nem tudunk mit mondani. Én alakítottam rajta egy keveset, mert úgy működött, hogy a kis szobában és a fürdőben saját termosztáttal, a nappalban pedig csak csappal volt ellátva a radiátor, és a központi termosztát (a nappaliban) zárná az egészet. Ebből ugye az következik, hogy ha nem nyúlok hozzá, a nappaliban kell a legmelegebbnek lennie. Én szereltem a nappaliba is termosztátos csapot, a központi termosztátom 27 fokra állítottam (igy mindig nyitva), és gyakorlatilag külön-külön állíthatom a hőmérsékletet.
A bejárati ajtók három ponton záródó biztonságiak, ha jól emlékszem a leírás szerint 30 percig állnak ellen a tűznek.
A konyha benne van az árban egy adott összeggel (előre nem árulták el, hogy mennyi, később kiderült, hogy 48m2-es lakásban 240eFt), aztán megterveztük, és szóltak, hogy lenne kb. 220eFt felár furnér és 650eFt felár tömör fa ajtókkal. Ekkor inkább a saját szerelésű IKEA-t választottam..
A szerződésre (I.ütem, 2001 nyarán) nekem egy ügyvéd ismerős azt mondta, hogy alapjaiban nem rossz (persze ha fizetek neki, és a felelősség is az övé, akkor biztos, hogy jobban átrágja), kértem 5-6 módosítást, azokat elfogadták, sőt egyiknél - amit az ügyvéd mondott, már nem emlékszem mi az - mondták, hogy beépítik a normál szerződésbe is.
Egyébként mindegy, hogy mi van a szerződésben, ha a cég bukik, és fizetésképtelenné válik, akkor lehet benne akármi is, szívás a vége.

Előzmény: Tulip90 (25)