mergez Creative Commons License 2003.11.01 0 0 483
Rendben, maradunk. Azért "on" leszek:
nyáron Horvátországból én is hoztam vagy ötven hajtást, kb. 6-7 fajtából. Egy jó részük elpusztult, megrohadt a vízben, de azért jó pár meg is gyökeresedett, sőt van ami azóta (augusztus 3.) vízben áll és mostanra(!) volt hajlandó gyökeret ereszteni. Amelyik nagyon makacs volt, annak adtam egy kis gyökereztető hormont, a vizet rendszeresen cseréltem alattuk. Igaz, kicsit sokáig hagytam kint őket a kertben, mikor már elég hűvös volt, majd behozva a lakásba, a konyhaszekrény tetejére tettem őket, ahol a legmelegebb van.

Tapasztalatom szerint a talpmeleg szükséges a könnyű gyökeresedéshez (amit akár egy akváriumfűtő csővel is megoldhatunk), mindegy hogy eső- vagy csapvízben állnak, különben is a leander bírja, sőt igényli a meszet.

Ami még fontos talán: vigyázzunk a horvátországi leanderekkel, mert szinte kivétel nélkül rákosak (száron dudoros kinövések, levéltorzulások, barnuló virágzat, stb. a jelek) és ha esetleg metszegetjük őket, akkor avval az ollóval már ne vagdaljuk a többi, egészséges példányt, mert átfertőzhetünk.

Ennek ellenére bátran szedjetek hajtást, jó is lenne színesebbé tenni a kicsit szegényes hazai leanderállományt.

Előzmény: Törölt nick (482)