Malden Creative Commons License 2003.10.31 0 0 74
Szia Tyereskov!

Köszi, hogy csínján bántál a jelzőkkel. :-))

Nos, ha egy kicsit figyelmesebben végignézed a topicot, láthatod, hogy volt egy előző hozzászólásom is, melyben leírtam, hogy "amikor megismerkedtem a mostanival, már eldöntött kérdés volt, hogy a régivel szakítok, csak az időpont és a módszer volt kérdéses." (ez az a bizonyos "hogyan mondjam meg neki" probléma)

Tehát nem akkor döntöttem el a szakítást, amikor jött az új, hanem már meg voltak számlálva az ex napjai.

Ő ugyanúgy érezte, hogy nem jó nekünk együtt, többször is felvetette a szakítás gondolatát, mondván, hogy "ennek így nincs semmi értelme", tehát ezt a lépést ő is megtehette volna a 4 év alatt. Az már más kérdés, hogy én voltam az erősebb, aki végülis kimondta a boldogító nemet. Persze, nekem könnyebb volt erősebbnek lenni, hiszen már kilátásban volt az új kapcsolatom.

Megnyugtathatlak: ő nem hagyott ki lehetőségeket miattam. Nem az a kifejezetten kelendő típusú hölgy volt, tehát a lehetőségek sem hemzsegtek körülötte.

Ez a "más csaját felszedni" kifejezés meg kicsit konzervatív hozáállást tükröz, mely alapján arra gondolok, hogy ha az ember tizenéves korában megismer valakit, akkor tartson ki mellette élete végéig, vagy amíg a másik el nem hagyja, vagy egyszerűen kiidegelik egymást és a végén az orvosok választják szét őket(?)

Szerintem mindenkivel előfordult már, hogy párkapcsolatban élt valakivel, miközben megismerkedett egy másik illetővel, és némi-nemű-nemi vonzalom alakult ki benne iránta. Csak aztán visszafojtotta vágyait - különböző okok miatt.

Háááát a mi esetünkben nem ez volt. Itt egy amúgy is tönkrement házasságot "tettem tönkre mégjobban", illetve javítottam fel azzal, hogy végetvetettem neki. Illetve nem is én vetettem véget, hanem a párom. Lehetett volna belőle egyszerű flört, félrekefélés, stb., mint ahogy az a házasságok több mint 50%-ánál van, de a drágám úgy döntött, hogy így tisztességesebb, és elvált.
Túl sok beleszólásom nem volt. Ez az ő döntése volt. És akkor is így döntött volna, ha én azt mondom ennek hallatára, hogy Bye-bye.

Ja, és ennek tisztességes mivoltához csak annyit, hogy: "Könnyű Zsuzsit táncba vinni, ha ő is akarja". :-)

Előzmény: Törölt nick (72)