gvass1 Creative Commons License 2003.10.30 0 0 170
hi,
ha onvedelmi (lakas/auto) celra kell, akkor mindekeppen csak a gumilovedekes johet szoba a szabadon tarthato holmik kozul. A 7,5 J alatti, kiegeszitve egy jo peppersprayvel (a GunBox fegyverboltban ebben a honapban a ygari aru gumilovedekes melle 1 gazspray jar inygen) imho mar egeszen jo vedelmet nyujt. Persze csodakat nem kell varni.
(Jol meg kell sorozni a delikvenst, lehetoleg ruhaval minel kevesbe fedett tajon:-))

Bovebben a legalis onvedelmi lehetosegekrol a Kaliber Onvedlemi eszkozok kulonszamabol tajekozodhatsz (lasd szerkesztosegnel, www.kaliber.hu)

A 9 mm Flobert maximum riasztopisztoly helyett jo, nagyot durran, de a lovedek szinte csak kipottyan a csobol. Hatasa iylen szempontbol kb. nulla.

A gumilovedekes celbaloni mondjuk anatomiai (embermeretu) lolapra max 5 meterig jo. Klasszikus cellovesztre termeszetesen sokkal jobb a 4 vagy 6 mm-es flobert (hosszabb, huzagolt csovuek), es olcsobb a CO2-os legpisztoly. (Ezek meg ugye onvedelemre nem valok).

Gumilovedekest - itthon forgalomba hozhato 7,5 J alattit) - csak a Keseru Muvek gyart.
A Gigant modell letezik aluminiumtokkal, ez mar minosegre es valamennyire kulsore is egeszen elfogadhato imho (28e Huf). Nikkelezettek csak spiaterbol vannak, ami nehezebb, de gyakorlatban elettartamban sok kulonbseg nincsen, hacsak nem dobalod, vered hozza mindenhez, akkor gumigolyoval tonkretenni az eletben nem tudod.

Előzmény: villanygladiator (169)