elmax Creative Commons License 2003.10.30 0 0 25
Sziasztok!
Én is Baumag szöv. Tag vagyok és ott voltam a hétfői közgyűlésen 17:15.-ig. Szerintem ha pénzt akarunk látni akkor 3 elvi lehetőség van:

1. Várni arra, hogy jönnek újabb befektetők és az ő befizetéseikből minket majd kifizetnek...

Ez ugye kizárt.

3. Átváltáni a szövetkezeti üzletrészeket kötvényre, részvényre stb... és majd ezeket el lehet adni.

Kérdem én, mikor, kinek és mennyiért? Nos sokára, vagy a jelenlegi tűzhöz közel álló belsős vagy egy külsös okos csoportnak. Ja és, szerintem úgy a névérték 10%ért. De persze meg is lehet majd tartani és otthon örizgetni az értékpapirokat.

3. Eladogatni apránként vagy egyben, de okosan az ingatlanokat.

Ez meg ugye most már nem igen lesz, mert a Baumagos szövetkezeti elnök behúzta a csapatot a csőbe és meg is szavazták a 2. megoldást a 3. helyett. (Ez volt az a kérdés likvidáljuk-e a céget, vagy menjünk tovább és oldjunk meg mindent aztán happy lesz mindenki. A véleményem továbbra is az, hogy a 3. út járható. Főleg ha van 70 mrd vagyona a Baumagnak. Legyen ez felülértékelve és kössenek rossz üzleteket és adják el mondjuk 20 mrdért. Még ekkor is a befektetett pénz 50% megkapjuk! Ha lehet a közgyűlés döntéseit semmissé kellene nyilváníttatni (pl formai hibák miatt, lásd a szavazások menete, vagy hogy a napirendi pontok nem lettek ismertetve illetve elfogadtatva stb.)és az ujabb közgyülésen felvilágosítani az embereket miról szól a mese. Egy jogász haverommal felvettem a kapcsolatot. ha van valakinek ötlete, javaslat fogjunk össze és lépjük meg. Az emilcímem, ha nem látszana: elmax@freemail.hu

elmax

Ui: Rendőrségi feljelentések:a 4. elvi megoldás. Értem én, ha felszámolják a céget a szöv. tagokat fizettik ki utoljára, de könyörgöm a Baumag nem tartozik másnak, és szerintem a kersztulajdonlások nem zavarnak be, vagy igen? Ja és nekem csak januárban jár le a pénzem, ilyenkor mi van? Mármint ha itt már elöbb megindulna (bár az ugye nem valószinű) a pénzosztás.