Üdv mindenkinek!
Sopánka: a leeresztőcsavar a váltó alján van (tiszta ronggyal jól meg kell a mágneses részét pucolni a fémtörmelékől), 1.8 liter olajat kell beletölteni a váltóba a nívópálca helyén (jobb oldalt hátul, piros dugó, kb. 30 fokkal elfordítani balra, és felfelé kihúzni). Wart312 jól írta: feltétlenül meleg legyen a váltó, mert gyorsabban és alaposabban kifolyik a használt olaj belőle. A betöltéshez egy tölcsér célszerű dolog, vastag kifolyóval, és egy ráhúzott darab gumi-slaggal. Így nem folyik szanaszét az olaj, a vastagság meg azért fontos, mert sűrű a Hykomol (főleg hidegen, ha van kedved, és sietős a csere, akkor komolyan mondom, hogy melegítsd meg azt is :o) ...), és gyorsabban lefolyik a vastag csövön.
Tibi: ne aggódj, rám is jár rendesen! Bár most mosolygós kedvem van, mert minden jel szerint megúszom a féltengelycserét egy csillag-cserével, de ahhoz is ki kell szerelni a váltóból-futóműből a féltengelyt... Nekem teljesen leharcolta a vasat ez a prágai út (bezzeg a zöldünk... az bírta... :o)))!), több sebből vérzik. Asszony balhézik: "Ilyen nem létezik, hogy ez a kocsi minden külföldi utunkon besz@rik!!!" Sajnos, így történt. Budapesten 1 év alatt kb. 15 ezer kilométert legurultunk minden probléma nélkül, de ahogy elhagyjuk az országot, minden baja lesz... Még szerencse, hogy a csillagon kívül (450 HUF) minden megvan hozzá, de a szerelést nem úszom meg. Legalább nem törték össze... :o)))) (na, ezért, mert elkiabáltam, ma éjjel egy nyerges kamion porrá zúzza a Szentendrei úton...)
Khalin: ez a gép a feleségemé lenne, ha végre a másik elkészülne egyszer. Így áttételesen bár, de az Ő autója... De nem tudom, hogy ilyen zaklatott előélet után jó szívvel beleül -e? Ha csak azt nem nézzük, hogy minden hiba meg lesz rajta csinálva, és egy darabig megint jó lesz, a kérdés azért motoszkál az ember fiában, hogy "legközelebb mi adja meg magát?"... Ja, és a sötétedés nekem is gond, ráadásul nincs udvarom se, hogy szétszedve ott hagyhassam, így 2-3 napos munkáknál mindig kerékre kell tennem, mert különben szétlopnák itt a ház előtt. :o((((
Soma: volt egy 5 literes kannám, vízzel tele, azt kiborítottam, és abba engedtem le a hűtőfolyadékot. A bosszúság akkor fogott el, mikor a csere-hengerfej felszerelése előtt a 2.hengerbe egy bő fél liternyi hűtőfolyadék ömlött az egyik fűtéscsőből. Azonnal feltoltam a dugattyút a felső holtpontba, erre átömlött a másikba... :o( Pár kilométeren keresztül gőzautóként is funkcionált a Wartburg, fehér, sűrű gőzfelhőt bocsátott ki. Utólag vicces látványnak tűnik, de akkor hisztiztem ám tőle rendesen... :o)) Sejtettem, hogy ilyesmi fog előfordulni, ezért vittem csere-hengerfejet magammal, és ha lett volna lelkierőm generátort is cserélni, akkor a másik számításom is bejött volna. Nem is a munka nagysága miatt nem cseréltem ki, hanem egyszerűen nem volt hozzá "lelkierőm", a csütörtöki szívás-sorozat után... Persze most se az autóra haragszom, hanem a hülye időbeosztásomra, amely miatt a hallhatóan surrogó vízpumpát nem tudtam indulás előtt rendbehozni.
twk004