Gedeon Creative Commons License 1999.05.07 0 0 46
Kedves Pocak, emili és Többiek!

Úgy tűnik félreérthető volt, amit írtam!
Nem fogadtuk el az építő cég javaslatát a túlzott árak miatt. Egyébként acélszerkezetes "szendvicses" kégli lett vóna. Láttam több ilyen házat és tetszettek. A hő és hangszigetelés tökéletes, kb 3 hónap alatt kulcsrakész.
Kisebb dilatációs gondokat tapasztaltak a tulajok, de mindenki dicsérte. Csak, hát az 50% készültségért kicsit sokalltam a 7,5 mFt+nyárfát. Fél év is elég volt arra, hogy az árak a csillagok felé törjenek. És ez alatt anyagot, munkát egyaránt kell érteni. Ezért kell új mérnök ember és hagyományos (tégla) szerkezetű házat terveztetni.
Az új tervezőnk sokat érvelt a poroterm tégla mellett. Ezeket most nem akarom sorolni mert túl hosszú lennék és én nem tudnám oly szakszerűen előadni. Az új anyagokkal szerinte az a gond, hogy még kevesen (mármint a mesterek) használják azokat és nincs elegendő tapasztalat.

A tervező programocskákat én nem "köpködném". Jól szolgálhatják az elképzelések vizualizálását. Nem minden embernek tökélates a térlátása és az sem biztos, hogy tud a tervrajzról "olvasni". Egyébbként is jó játék PC-vel "építeni". A "kész" házat láthatod kívülről-belülről, még be is rendezheted. Persze ez nem hejettesítheti a profi tervet.

Kérdésem lenne a profikhoz:
Mi a véleményetek a cserepeslemezről? Érdemes-e cserép helyett alkalmazni? Mi a tapasztalatok?

Gedeon, a légvár tulaj