2xli Creative Commons License 2003.10.27 0 0 394
Halihó PF Társasága!

Remélem mi is (férjem és én) hamarosan belépünk az otthon főzök táborába. Sikerült szereznünk egy 40-50liter körüli vörösréz üstöt, melynek az alja lukas. Ezt a férjem megstoppolja (ezüsttel forrasztva), rézből lesz a többi része is. Mivel rengeteg más dolga is van, tavaszra saccolom, hogy kész lesz.
Mi a tanyán tervezzük a főzesre való berendezkedést. Mivel egyikünk sem hajt a mennyiségi fogyasztásra (én max megkóstolom a különböző ízeket 1/2-1 cent erejéig)a minőségre hajtunk. Jövő évi beruházásunk egy 8-10literes eperfa hordó lesz.
Próbaként jelenleg van 50liter sárgabarack cefrénk és kb 50liter vegyes.
Kérdésem, mennyire romlik az állaga, ha tavasszal
pároljuk le?
Illetve van vagy 30-40 kg szőlőnk (a tőkéken), érdemes-e cefrésíteni ?
Előre is köszönöm a válaszokat:

Lili