tacsa Creative Commons License 1999.05.07 0 0 40
"mas..."
E kérdésekre a tervezés során lehet érdemi választ adni , ugyanis a tervezővel közösen kiválasztásra kerülő térhatároló rétegrendet szabvány szerinti hőtechnikai számítással kell lellenőrizni. Ez alapján határozható meg , hogy elegendő-e egy kevésbé jó adottságú anyag , vagy vastagabb kell és jobb hőszigetelő ( és persze drágább stb. )
"mas ..2)
A 4 % ha eng. + kiviteli tervre és minden szakági tervre is vonatkozik , elég korrektnek tűnik. A bruttó m2-re vetített díjból is meg határozható a díj %, mivel a kb. m2-árat tudhatod.
Az a tervező , aki nem érzi át , hogy a család fog ott élni , és ennek megfelelően kell tervezni, az hibázik. De: azért figyelmedbe ajánlom , hogy az építészek többsége azért ért a szakmájához , és megtanulta , hogy a gyakorlatban mi az , ami esetleg nem működik , tehát bizonyos szabályok stb. tekintetében azért érdemes rá hallgatni. Ellenkező esetben előáll az a helyzet , hogy Te ragaszkodsz a saját elméletedhez , aztán kiderül - mondjuk 3-5 év múlva - hogy az építésznek volt igaza. ( Ilyet már saját praxisomban is nemegyszer megéltem ).
Előzmény: emili (33)