DoktorÚrVazze Creative Commons License 2003.10.26 0 0 63
morte:

A kérdésed jogos, már ami a parát illeti. Nos a tények, hangsúlyozottan minden (!) panaszkodás nélkül.

Gyereksebész vagyok, pontosabban annak is egy igen speciális területén dolgozom. 12 éve diplomáztam, 1 éve szakvizsgáztam. Én vagyok az ötödik a rangsorban (ami szép lenne, csakhogy összesen 6 sebész dolgozik nálunk). Ebben az évben kb operáltam kb 65 beteget.

Mivel kénytelen vagyok (egyéb okok miatt), nagyjából feljegyzem, hogy mennyi a paraszolvenciám. Nos, ebben az évben eddig 120.000 Ft-t kaptam összesen. Ja, meg kb 8 liter házi pálinkát, és 5 ajándékkosarat. Az átlag így úgy 2000 Ft/beteg lenne, nyilván ez nem így van, hisz nagyon sokan vannak, akik még elköszönni is lefelejtenek, amikor hazaviszik a gyereküket. Jóindulatú vagyok, feltételezem, azért tesznek így, mert szégyenlik, hogy nem tudnak semmit adni. Pedig egy köszönöm, egy hálás pillantás hihetetlen energiákat tud felszabadítani bennünk. Ilyenkor azt éezzük, hogy igen, ezért érdemes dolgozni, lemindani sok mindenről.

Nyilván vannak akik sokkal jobban keresnek. Sajna azok nagyon kevesen vannak. És a gyerekgyógyászatban méginkább így van. Hisz a szülők fiatalok, most kezdik az életet, miből tudnának adni?

Magmondom őszintén, én magam 2 hónapja egy fillért nem kaptam. Tudjátok, milyen jó érzés tud ez lenni? Nem kell pironkodnom, meg eljátszanom, hogy "ne butáskodjon már kedves anyuka, apuka, nem kell..."+, amikor igen is kell, mert a gyerekeimnek új zoknit kell vennem, meg megisznak naponta 3 liter tejet és az sem 1 forint.

Sajnos igaz7, amit írnak: akinek pénze van, külföldre megy, ott kezelteti magát, aki itthon marad, az meg nem tud adni, mert nincs miből. Aki tud adni, az meg megy a médiában felkapott "sztárokhoz", akik lehetnek kiváló orvosok, de mellettük ott lenne még több ezer, tán még kiválóbb.

Ez a helyzet ma MO-n.

Igenis fontolgatom, hogy elmegyek Bécsbe dolgozni. Az ottani bér feléért, ami az itteninek az ötszöröse. Nem kell megalázkodnom, mégis jobban fogok élni. Ha a kormány (mindegy milyen oldali, OV, vagy MP) nem veszi észre, akkor itt komoly baj lesz.

Üdv

DÚV

Előzmény: morte (58)