DoktorÚrVazze Creative Commons License 2003.10.26 0 0 56

EMM:

Béremelés:

A béremelés előtt 75.000.- volt a bruttóm, azóta (én szerencsés vagyok: 145.000. Ügyeletekkel együtt haza is tudom bvinni, de ehhez 6-7 ügyelet kell, meg néhány (számszerint 10 darab)telefonügyelet, amikor behívható kell legyek.

Ja és egy jópofa dolog: amíg nem voltam szakorvos, addig a fizum pontosan 15.000-rel volt kevesebb.

TEHÁT: mostantól büntetőjogi felelősségem van a beteggel szemben, azaz akár börtönbe is kerülhetek, ha valamit elszúrok, és ezért a felelősségért kapok mindösszesen 15 ezer Ft-ot. Szép, nem?

tusi74:

Igazad van, nem kis kár. Csakhogy például vegyünk téged: szerinted melyik a nagyobb baj: te 10 másodpercre elmélázol és lesz egy 300.000 Ft-os kár ami újabb alkatrészekkel orvosolható, én elmélázok 10 másodpercre és te, a beteg, tusi74 megbénulsz, vagy megvakulsz, vagy ne adj' Isten, meghalsz. És nincs másik alkatrész, vagy új test, amit kárpótlásként odaadhatok az édesanyádnak, a feleségednek, vagy a gyerekeidnek...

Nem jó ám nap mint nap ezzel a tudattal dolgozni menni...

Mindenkinek:

Le lehet írni a megesett rossz élményeket. Ilyen mindenkivel előfordul, engem is alázott már meg "kolléga", pedig tudta, hogy orvos vagyok. Csak azt kérem, ne fogalmazzunk úgy: AZ ORVOSOK! Mert ez nem igaz. Nem igaz, hogy minden rendőr hülye, minden buszvezető paraszt stb, még ha mindannyiunknak volt már kellemetlen élménye velük. Nyilván a beteg ember együttérzést vár el az orvostól, nem bunkóságot és ha mégis ezt kap, sokkal - sokkal rosszabbul esik neki, de az nem jelenti azt, hogy MINDEN orvos ilyen.

Szóvcal tényleg, és öszintén: TISZTELETTEL kérek mindenkit, ne általánosságban beszéljünk a bajokról. Attól csak annak a szája keseredik meg, aki tisztességesen próbál dolgozni és esetleg emiatt inkább el sem olvassa a topicot, vagy csak dühödt vagdalkozásba megy át a vita.

Üdvözlettel és tisztelettel minden hozzászólónak

DoktorÚrVazze

Üdv

DÚV

Előzmény: eMM (10)