Törölt nick Creative Commons License 2003.10.22 0 0 57
En nem vagyok eu-s de akinek a nyakara tekeredik valami az nem azert van rosszul, mert fuldoklik? Nem azert fuldoklik mert nem kap levegot? A magzat nem lelegzik, tehat a nyakat szorongatva nem tud fuldokolni. Amennyit en a koldokzsinorbol lattam, egy zseles anyagu nagyon rugalmas zsinor volt, engem a telefonzsinorra emlekeztetett, mert csavarodott rendesen. Nem ugy tunt, hogy barmire tekeredve, azt meg tudja igazan szoritani.
Az en fiam zsinorjan volt egy csomo, de a doki szerint a max amit latott az 13 volt, de a szakirodalom meg tobbrol is beszamol. A zsinor anyaga es kialakitasa lehetove teszi, hogy barmennyi csomo lehet rajta, nem lesz tul szoros, vagyis a ver ataramlik rajta.

Nem vitatom egeszen kulonleges esetekben sok negativ tenyezo osszejatszasa eseten elofordulhatnak komplikaciok, de a mao-i otthonszuleseknel amennyire en tudom, hirtelen magzati komplikacio meg nem lepett fel.

"akkor az orvosok és szülésznők inkább kapva kapnának a dolgon, jiszen ezért is lehet bőven pénzt kérni."
Ezt ugy is lehet nezni, hogy a korhazban, a munkaidejukben, a megszokott kornyezetben, ahol minden kenyelmuk adott, megkapjak ugyanazt a penzt zsebbe, miert mennenek hazhoz? Az otthonszules ma Mao-n ugy nez ki, hogy az egy hetes felkeszito tanfolyam araban minden otthonszules benne van. Tehat a 75e forint (nem vagyok naprakesz, de utana lehet nezni mennyi) tanfolyami dijban benne van a szules is, semmi extra koltseget nem szamolnak mar fel. Es az osszes tovabbi szules is benne van. Es van aki nem tud fizetni, de senkit nem kuldtek meg el emiatt.

Előzmény: Mentat (56)