En nem vagyok eu-s de akinek a nyakara tekeredik valami az nem azert van rosszul, mert fuldoklik? Nem azert fuldoklik mert nem kap levegot? A magzat nem lelegzik, tehat a nyakat szorongatva nem tud fuldokolni. Amennyit en a koldokzsinorbol lattam, egy zseles anyagu nagyon rugalmas zsinor volt, engem a telefonzsinorra emlekeztetett, mert csavarodott rendesen. Nem ugy tunt, hogy barmire tekeredve, azt meg tudja igazan szoritani.
Az en fiam zsinorjan volt egy csomo, de a doki szerint a max amit latott az 13 volt, de a szakirodalom meg tobbrol is beszamol. A zsinor anyaga es kialakitasa lehetove teszi, hogy barmennyi csomo lehet rajta, nem lesz tul szoros, vagyis a ver ataramlik rajta.
Nem vitatom egeszen kulonleges esetekben sok negativ tenyezo osszejatszasa eseten elofordulhatnak komplikaciok, de a mao-i otthonszuleseknel amennyire en tudom, hirtelen magzati komplikacio meg nem lepett fel.
"akkor az orvosok és szülésznők inkább kapva kapnának a dolgon, jiszen ezért is lehet bőven pénzt kérni."
Ezt ugy is lehet nezni, hogy a korhazban, a munkaidejukben, a megszokott kornyezetben, ahol minden kenyelmuk adott, megkapjak ugyanazt a penzt zsebbe, miert mennenek hazhoz? Az otthonszules ma Mao-n ugy nez ki, hogy az egy hetes felkeszito tanfolyam araban minden otthonszules benne van. Tehat a 75e forint (nem vagyok naprakesz, de utana lehet nezni mennyi) tanfolyami dijban benne van a szules is, semmi extra koltseget nem szamolnak mar fel. Es az osszes tovabbi szules is benne van. Es van aki nem tud fizetni, de senkit nem kuldtek meg el emiatt.