Törölt nick Creative Commons License 2003.10.21 0 0 272
Data, kedves,íme a klasszikus történet, amelyben egy mérnök, egy fizikus, és egy matematikus intelligenciáját vetették egybe:

Az alanyt bezárták egy üres szobába egy db. konzervvel, nyitó nélkül. A feladat a konzerv tartalmának elfogyasztása.

A mérnök szobájából egy álló napig ütemes puffogás hallatszott. A nap végén fülig mocskosan, de vigyorogva jött elő: "Mivel gyakorlatból tudom, hogy a falhoz vágott konzerv felnyílik, addig vagdostam a falhoz a konzervet, amíg az kinyílt, majd tartalmát felnyaltam a padlóról."

A második nap végén, kissé fáradtan, de diadalmasan a fizikus is elhagyhatta szobáját: "Kutatások bizonyították,hogy a szilárd sík falfelülethez csapódó fémtárgy tartós alakváltozást szenved, így evidens volt a megoldás. A teljes falfelület felhasználásával kiszámítottam az optimális becsapódási pontot, a lendítés pontos mértékét és vektorát. A művelet elvégzése után a konzerv fedele sorjamentesen levált, és tartalomvesztés nélkül a padló előre kijelölt pontján
landolt. Egyidejűleg a lehullott fedélből kanál képződött. Ez után már csak el kellett fogyasztanom a konzerv tartalmát.

A harmadik nap eseménytelenül telt, majd a negyedik is. Az ötödik napon a tesztvezetők, a matematikus testi épségének érdekében megszegték a szabályokat, és belestek a harmadik szobába.Meglepetésükre ott találták a matematikust a földön ülve, amint elégedett arccal a hasát dörgölte, és szája szélét nyalogatva a következőket mondogatta: "Adott egy konzerv, melynek elemei {pacalpörkölt,krumpli,ecetes paprika}. Tegyük fel, hogy a konzervet már megettem...."