kavkaz Creative Commons License 2003.10.21 0 0 529
Olyan vagy kedves Hamburger, mint a viccbéli öreg néne:)

-jön az esô néni, tessék bejönni!
-Mi? Özönvíz?
-Esô néni, máj fúj a szél, hallja?
-Szélvihar, özönvíz jézus márja!
-Dehogy néne, csak a füle állapotja, tudja!?
-Mit mondasz fiacskám, Rendkívüli állapot?

...hehe

Arra gondoltam, amikor írtam, hogy a kisded demokráciánkban (meg a többiben is) van egy olyan szokás, hogy ha ellenállás merül fel valamivel szemben rögtön mindenki viszakozik, megmagyarázza, hogy nem úgy gondolta és különben is, hogy ô diszkriminálna? No hát ez az, pedig az Államok működése azon múlik, hogy a fontos dolgokat meg kell tenni és nem félbehagyni és kompromisszumot kötni (feladni az álláspontot), ha egy hang nemtetszését nyilvánítja. Mindig lesznek olyan emberek, akiknek semmi sem jó. Na és? Nohát ez a nagyon is demokratikus lemondó álláspont már a katonák személyiségének is a része. Úgy látszik a demokrácia teljes gyôzelmet aratott. Node akkor miért nem érted meg, hogy a hadsereg, -minek tagja vagy- léte zavar egy tökfilkót? Hát miért nem szereled le magad azonnal e oknál fogva és mész el betegápolónak a máltaiakhoz? He? Csak nem ellenállsz? Katonának maradásoddal, csak nem szembeszálsz egy állampolgári akarattal? Mert, hogy van olyan állampolgári akarat, ami a hadsereg teljes megszüntetését és a világbéke kihirdetését követeli.

Nohát csak ennyire gondoltam, de te rögtön mire gondolsz?

Viccesen szólva legszívesebben hozzászólásaim közelébe sem engednélek részletes kritikai tárgyalásuk nélkül:)))

Más, de ide tartozik. A demokrácia alapelvei közé tartozik a népfelség elve. Csakhogy vannak vele problémák.
Ugyanaz a nép, akinek mindig igaza van és akinek az akarata ellenére nem lehet törvényt, neadjisten alkotmányt gründolni más esetben megszavazza Hitlert kancellárnak. Namost akkor a nép akarata szent, vagy csak olyan mint a többi. Egy akarat, amit ha úgy érezzük, hogy rossz, alpjaiban hibás felül kell bírálni.

A népet legalább annyira elragadhatja a hübrisz, mint egy egyént. Ha az egyén a hübrisz uralma alá kerül diktátor, zsarnok lesz, ha a nép, akkor vajon mi?

Ennek asszem nincs neve, csak történelme, a periklész utáni athén, weimar, vagy neadjisten a jelenkori III. Köztársaságunk. A nép hübriszét a nép vezéreinek hübrisze követi. Talán jobb idôben átgondolni, hogy mit lehet tenni egy rossz demokráciával, mielôtt a nép eltombolna egy országot és tengernyi életet...

A politikusok nem fogják felvállalni a témát, mert maroknyi normális ember gondolatát kellene felvállalni a tömegnek hízelgô szavak helyett. Különösen akkor, amikor a hadsereg kérdése kutyát se érdekel, de bármikor fel lehet vetni, hogy hány lélegeztetôgépet lehetett volna venni egy tank árából. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy van esélye a tömeggel szemben bárkinek választásokon?

Jó, hagyjuk a demokráciát, úgyis a mi problémánk. Térjünk át a cikkre.

Üdv!

Előzmény: Hamburger (517)