courvoisier Creative Commons License 2003.10.21 0 0 386
Úgy van, ahogy írod, a minőségért meg kell dolgozni és személyes preferenciákon illetve apró nüanszokon múlik, hogy ki mit tekint bosszantó minőségáldozatnak vagy éppen praktikus és vállalható kompromisszumnak.
Én egyszer kipróbáltam a vízdesztillálást, de félbehagytam a dolgot. Mert igaz, hogy sok dolog nincs vele, de mégiscsak: nagyüzemi tapasztalataim is megerősítenek abban, hogy egy működő készüléket nemigen lehet magára hagyni.

Az RO víz szerintem nem rossz ötlet: a halak meggyőzőek.

Még jobb lenne a forrásvíz, de én azt is inkább szűrném (a visszahigított párlatot), mint desztillálnám.

Valamint lehetne valami nagyobb felbontású oszlopot használni, ami alaposabban leválasztaná az opálosodásért felelős kozmaolajokat. De ez meg lehet, hogy aromavesztést eredményezne.

Ami a rézelejét illeti, 424-el egyetértek.

Előzmény: pint (385)