kavkaz Creative Commons License 2003.10.20 0 0 511
Ellenzôi!

Hát ellenezzék. Persze, hogy lennének ellenzôi, a "kivívott" jogok haszonélvezôi természetesen itthon és külföldön (nehogy precedens legyen a józan észre, mert akkor nálunk is megcsinálhatját, amit a magyarok gondolatmenet alapján) is kézzel-lábbal, sajtóval és tüntivel elleneznék. Strassbourgban meg égnének a telefonfonalak:)

Na és? Pont arról van szó, hogy csak az ellenezzen, aki terhet is visel. Ha nem ôk ellenzik akkor az akaratuk ellenében kell keresztülvinni.

Közteherviselés. 48 után újra elsôrangú követelés! Ezt is megértük...

Segélyt csak az kapjon aki adót is fizetett már életében. Választójogot is.
Legyen egy olyan Elnöki rendszer, amelyben csak a katonáskodást valamely formában (nemzetôrség, hivatásos, rendvédelmi szerv tagja) felvállaló adófizetô polgárok szavazhatnak az elnök személyére, míg a többiek csak a helyi szintű önkormányzatra. A rendszert meg lehet decentralizálni. Helyi szinten marad a pénz a helyi ügyekre, a hadsereg, külpolitika és a szövetségi törvényhozás meg az Elnök dolga. Akit azok választanak, akik az ország egészéért felelôsséget vállalnak. Mert az, hogy adót fizetsz szerintem csak arra jogosít fel, hogy a közvetlenül téged érintô kérdésekben (aszfaltos e a te utcád, vagy mennyi a net, stb...) véleményt nyilváníts. De ezek nem Állami szintű ügyek.

Ellenzôi. Ha elôdeinknek ez érv lett volna, mi most nem beszélgetnénk. Különben is, Hamburger, a jól emlékszem, te katona vagy. Hát nem az ellenállás letörésére képeztek ki téged:))) Akkor meg miért olyan nagy szó, ez az ellenzôi?

Ne menjen már agyunkra a demokrácia. Annyi más jobb megoldás van. Egy erôs etatista köztársaság elnöki rendszerrel például jobb. A jogok és kötelezettségek összhangba hozása mégjobb!

A másik fórumon meg konkrétan nem arról beszéltünk, hogy én ellenzem, a véleménynyilvánítást, a szabadságot, vagy köztársaságot, hanem arról, hogy a jelenlegi demokráciával szemben vannak erôs kétségeim. Példának okáért nem feltételezem, hogy a demokrácián belül egy társadalom a visszafejlôdés kivételével bármilyen fejlôdést felmutathat. Az emberek olyanok amilyenek, tehát egy olyan rendszerre van szükség, amely képes úgy kezelni az embereket, hogy az Állam érdeke legalább egyenrangú legyen az állampolgárok érdekével. És ne csak az utóbbi érvényesüljön, mint most amikor kevesek kivételével senkinek nem érdeke például egy normális hadsereg fenntartása. De ez igaz az igazságszolgáltatásra, a szociális törvényekre, az infrastruktúra fejlesztésére és még rengeteg minden másra is.

Üdv!

Előzmény: Hamburger (508)