Antisystem Creative Commons License 2003.10.18 0 0 29
Szia Indián!

Ez alkalommal mint szoftverfejlesztő (úgy mint szerzői jog elvileges haszonélvezője) mondom, hogy a szerzői jogot _a mai formájában_ és az őket képviselő lobbykkal együtt a történelem trágyadombjára köllene juttatni...mihamarabb.
Még mielőtt triplára fog emelkedni a lakásár mert a mérnöknek meg a kőmüvesnek fizetheted 70 évig a jogdíjat:(...mert ugyanis az a világröhely már bekövetkezett, hogy a 10-20 éves szoftvereket még védi a szerzői jog...
És perpill a szerzői jog mint olyan (főleg a szoftverek területén) semmi másra nem jó, mint hogy a nagyhalak a világra kényszerítsék önös érdekeiket.
A művészeti szerzői jog (mint a topic szoros "on"-ja meg arra, hogy sok ember rohadt jól éljen abból, hogy "jogvéd". Mert a dolog úgy kezdődik, hogy a "jogvédő" lenyulja a Neked járó jogdíj felét)
Szumma szummárum, azt hiszem, hogy hülyének fogom nézni azt, aki egy ilyen szabályozást komolyan fog venni - ez semmi másra nem való, mint hogy az ember (és szervezet) két lábbal tiporja. Egyszerűen ignorálni kell és kész, a tankönyvet továbbra is párszázért adni, és egy büdös kanyit se fizetni...

ÜdV

Előzmény: Indián (-)