traumablog Creative Commons License 2003.10.18 0 0 520
Nem volt egyszerű végigolvasni ezt a topicot, de legalább volt min röhögnöm.
Vicc ez a "bezzeg nyugaton"-szöveg. Akárcsak a "paraszt dolgozók" meg a "ha valaki nem bírja, ne dolgozzon ott."

A "paraszt" dolgozók a TE családodból, barátaidból, szomszédaidból IS kikerülnek. A MAGYAR vásárlókat MAGYAR eladók szolgálják ki MAGYARországon. Szerintem is működik ez a "mosolyogj a világra és a világ visszamosolyog rád". És hiába tudom, még én sem tudok mindig e szerint cselekedni.
Nem véletlen, hogy nyugaton ez meg az jobb, szebb, tisztább, intelligensebb, mert ott érdemes is ilyesmit az embereknek nyújtani. Nálunk hiába raknak ki több kukát az utcákra, akkor is a kuka mellé szemetel a sok IGAZI paraszt. És ezt a hozzáállást mindenre rá lehet vetíteni.

Ügyfelekkel foglalkozom nap mint nap - hála az égnek telefonon - és hiába próbálok mindig a kedves és tisztelettudó, illedelmes lenni, nem megy a 20. elmebajos páciens után lehet, hogy a 21.-re már beáll egy kicsit agresszívebb, türelmetlenebb hangszín. Ez nem a 21. hibája, de mégis ő kapja. Ja, ember vagyok. Aki meg jön nekem olyan szöveggel, hogy aki nem bírja, ne csinálja, az gondolkozzon el a lehetőségekről, mielőtt ilyen intelligens kijelentéseket tesz.

Pl. szakképzettség nélkül - hiszen a fenébe is, nem esztergályosnak tanultam, csak egy utolsó kis gimnáziumi érettségim van.
Arról nem beszélve, hogy az eladók vagy 20 éve benne vannak a szakmában és nehéz váltaniuk (átképzés, képzetlenség stb.) vagy diákok, tanulók, akik egyszer majd közgazdászok, ügyvédek, orvosok lesznek, de valamiből albit, kaját, ÉLETet kell fizetniük maguknak.

Bocs, ha kicsit agresszívre sikerült, de töményen elolvasni 520 hozzászólást :))

Én egyébként szintén elégedett vagyok a tescoval, a legnagyobb bajom, hogy fizetni kell vásárlás után, úgy viszont nem nagy kunszt. :))

Miért baj, ha az akciós -vevő által megcélzott - termékek mellett telepakolod a kocsit még egy-két (10-20) aprósággal. Szerintem egy átlag vásárló nem hülye és tudja, hogy amit vesz, az neki kell. Én pl. tudom, hogy akármennyire is nagy a választék a pelenkákból, nem veszek, mert nincs gyerekem, akit belecsomagoljak.

Ha meg látom, hogy van olyan fűszer (pl.), amit még nem próbáltam, nem ismerek, de érdekel, akkor dejó! és megveszem.

Cetlizés nem az én világom. Inkább átmászok az egész bolton 2 óra alatt, de átlátom, hogy mit is akarok. Hiába döntöm el, hogy pl. holnap fasírt lesz, ha meglátok néhány szép cukkinit, akkor már tervezek a holnap utánra is, ahoz pedig kell még ez meg az.

Lehet, hogy horibilis az ár, amit a pénztárnál hagysz, de legalább egyszerre túl vagy mindenen, nem? Az, hogy egy kefírér 20 percig álljak sorba egy plusz-ban?! Na ez felháborító!