Paleokrites Creative Commons License 2003.10.16 0 0 64
Kedves Avi!

Míg az evangélium írója az egyik történetet egy jézusi példabeszédbe ágyazta be...., addig a másikat az események sodrába, vagyis megtörténtként! Mi köze lenne egymáshoz a kettőnek? Ki tudja? Lehet, hogy több szerző munkájának egybeolvasztása?
Mindenesetre Lázár , aki "4"/???/ napot volt egy "barlangba"...., mintegy meghaltként...., de nem biztos, hogy az is volt! A mai korszerű és szinte mindentudó orvosi müszerek korában sem biztos a diagnózis, hisz nem egy esetben arról olvasunk a világ híreiből, hogy egy egy ember a korház hullaházában ébredt fel, netán a temetése alkalmával.... Nos akkoriban kimondani valakiről, mondjuk egy kómás, ájult állapotba lévőről, hogy meghalt...., nem ritka ítélet volt, minden napos lehetett az "élve " temetés!
Jézus nem magyarázkodik....és tette a dolgát...., amit tulajdonképpen Isten rendezett meg a biblia szerint....? Csak azt nem tudom, hogy Lázárnak hogy sikerült összekötözötten kijönnie? Miért kellett egy halottat összekötni?...., hogy ne mozogjon? :))
Mesés szinekben lenne az egész? Értelme mi lehetet annak, hogy Jézus bemutassa, hogy van halál utánni élet az ő elmúlása és feltámadása előtt is?
Végkövetkeztetés?

Üdv: Paleo

Előzmény: aranyviktor (61)