Ludatónátusz Creative Commons License 2003.10.15 0 0 63
Most hallom, hogy nem lesz ingyenes az iskola és a lakóhely közötti tömegközlekedés.

Mi történhetett? Hiszen megígérték!

Mindenképp emelik a BKV árait?

A főváros vezetése jövőre mindenképpen ragaszkodik a BKV-nál a 30 százalékos jegy- és dolgozói bérletáremeléshez, valamint a tanuló- és a nyugdíjasbérletek árának mintegy duplájára emeléséhez - közölte a fővárosi MDF-frakció vezetője, a témában kedden tartott találkozón elhangzottak alapján.

http://www.gondola.hu/hir.php?hir_id=9178

Aztán meg ilyenekről is szó van:

MDF: a kormány az utazó ifjúságot is becsapta

2003. október 2. 16:59

MTI-OS
Az MDF szerint a Pénzügyminisztérium merényletet követ el a fiatalok ellen. A Magyar Demokrata Fórum és az Ifjúsági Demokrata Fórum elfogadhatatlannak tartja az utazási kedvezmények tervezett csökkentését. Az MDF és az IDF már szeptember elején tiltakozott a tervezett intézkedések ellen, akkor ezt még kormányzati szinten cáfolták.

Sajnos, ismét bebizonyosodott, hogy a kormány már egy hónapig sem képes tartani a szavát, hiszen mai sajtóhírek szerint a Pénzügyminisztérium már szeptember végén levelet írt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnökének, amiben bejelentették az utazási kedvezmények csökkentését.

A tervezett intézkedéssel a kormány a választási és kormányprogramját újból megszegte és ezzel becsapta a magyar választópolgárokat,
hiszen tavaly májusban az utazási kedvezmények kiterjesztését - ingyenes utazást a lakóhely és az oktatási intézmény között - ígértek a diákoknak
.

Elsősorban ez a nem lakóhelyükön tanuló fiatalok ellen elkövetett merénylet, hiszen a távolsági utazási támogatás mértékének 67,5 százalékról 57,5 százalékra történő csökkentésével, az áfa-kulcs emelésével és a tervezett jegyáremeléssel együtt utazási költségeik legalább 50 százalékkal emelkednek. Mindez a kormányzat egyéb lépéseivel együtt drasztikusan növeli a fiatalok tanulmányának költségeit és ezáltal súlyosan vét az esélyegyenlőség ellen, hiszen a nem lakóhelyükön tanuló tehetséges fiataloknak olyan költségnövekedést jelent, ami elveheti lehetőségüket a továbbtanulásra.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=175013&rvt=2

Persze tudom, ezek csak az elenzék rágalmai, hiszen Medgyessy Péter a szavát adta, hogy teljesíti a vállalásait.

Hazug, szószegő ember nem lehet miniszterelnök, ugye?

Előzmény: armagnac (61)