..a jog és a hivatali bürokrácia diszkrét bája...
..tizenöt évvel ezelött, amikor a vizet bevezettem az épitési telkemre..azt csak a szomszédomon keresztül tehettem meg..mert csak a föuton volt vizvezeték...szolgalmi jog bejegyzéssel...amihez a szomszéd nagylelküen hozzájárult..
pár éve a mi utcánkban is vezették a vizet..nozsa gondoltam bevezetem onnan...netán baj lesz a szomszéd szép kertje alatt húzódó vagy 40 méter vizvezetékkel...ne kelljen nála feltúrni mindent...
..mindent el tuttam intézni...és a szomszéd azzal a jogos kéréssel állt elő...vetessük le a szolgalmi jogot az ingatlanjáról...oké mondom legyen..
..elfeledkeztem arról..hogy valójában az ingatlanunknak tulajdonjoga a gyermekeimé...melyek közül a kisebbik még kiskorú..
..ügyvéd...önkormányzat..gyám kijelölés...a gyám nem mond le a szolgalmi jogról mert az anyagi elöny vesztésével jár a kiskorú részére...hiába monnyuk..ingyen kaptuk a jogot...ingyen is mondunk le róla... nem..nem..nem..
..ahogy a mondás monnya..az idö mindent megold...gyermekem betöltötte a 18-at...lemondhatott a szolgalmi jogról...
:-)))