Sziasztok!
Megváltam az undok anyajegyemtől!!! És még élek!!!
Igaz, most nagyon fáj, mert épp most ment ki teljesen az érzéstelenítő, de tudtam, hogy az első 2 nap ilyen lesz.
Ugye mivel az arcomon volt, fej-nyak sebészetre küldtek, ahol a dokinéni megállapította, hogy igen, ezt le kell szedni és mára adott időpontot (Rohr Petra, aranyos fiatal, jófej dokinéni). A legutóbbi féldélelőttös ottlét után sejtettem, mire számíthatok, bár konkrét időpontot kaptam, és ez bíztató volt. Odamentem a megadott időpont előtt félórával (dokinéni javasolta, mert hátha valaki meggondolja magát előttem), 1,5 perc múlva bevették a lapomat, majd újabb 1,5 perc múlva kijött egy talpig zöld ember, ő volt Zolika, a műtősfiú, és szólított. Bementünk egy igazi műtőbe, ahol teljesen zöldbe öltöztettek, sapka, papucs, miegymás, fölfektettek egy ijesztő műtőasztalra, majd a 20 perces előkészület után 10 perc alatt lenyisszantották a gazt :-) Csak az a gáz, hogy a koponyacsont nagyon jól vezeti a hangot, így minden nyisszantást hallottam. Majd a doktornő csengő-bongó hangon elordította magát, hogy "Zolikaaa! Anyag van! Hova tehetem?" Mire Zolika: "Tedd csak le valahova!" Ez volt az én anyajegyem :-))
A varrás nem fájt ugyan, de elég kellemetlen volt, mert nagyon húzták, hogy szép legyen majd a seb és néha szinte megemelték a fejem a cérnánál fogva.
A varrat elvileg 7-10 napig van bent, de nekem minimum 2 hét, mert van egy olyan hajlamom, hogy csúnyán gyógyulnak a sebeim. A kötés elég konszolidált, ha kibontom a hajam, szinte nem is látszik :-) Kötözés 1 hét múlva.
MuTeR