courvoisier Creative Commons License 2003.10.13 0 0 361
Megtörtént a második lepárlás is a hétvégén, hál Istennek semmi opálosodás nincs.
Ez mindig így van. Majd a higításnál...

Valami szemcsés koszocska átjött a rendszeren ??? Át nemigen jöhetett, vélem én. Nem a gyűjtőpalack volt kicsit szutykos? Vagy a hűtő?

A vissza hígításhoz milyen vizet használjak? Gusztus és beszerzési bonyolultsága döntse el. Én a benzinkútiban nem nagyon bízom, akkor inkább a csapvíz. Amúgy elvileg a desztillált jobb az ioncseréltnél, ugyanis az opálosodást a rendszerbe a vízzel belépő sóképzők (fémek) okozzák, amelyek mennyiségét az ioncserélő gyanta esetleg csak csökkenti, de nem tünteti teljesen el.
Én, mint írtam mostanában a csapvízre szavazok. Amíg tudtam desztvizet szerezni, addig azzal nyomultam. A gyógyszertárban nem tudom van-e és mennyibe kerül. Azért erről írhatnál, ha kiderítesz valamit.

Előzmény: Gers (359)