unguided Creative Commons License 2003.10.13 0 0 392
Ha ukránok, akkor inkább a csecsen megoldást részeítenék előnyben. Amelyik faluból rájuk lőnek, azt szarrá bombázzák, a túlélőket pedig megerőszakolva koncentrációs táborokba hajtanák. :(
Egyébként a koncepcióval egyetértek, más védekezési metódust a rendelkezésünkre álló technikával nem nagyon tudok elképzelni.
Más. Az alföldi és dunántúli(hegyi) hadseregek(hadtestek) koncepcióját közel állónak érzem a saját 'nehéz' és 'könnyű' felosztásomhoz, azzal a különbséggel, hogy én nem biztos, hogy állandó (vagy kizárólagos) jelleggel diszlokálnám a nehezeket az alföldre, és a könnyűeket a hegyekbe, dombokba.
Más. Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne a STRAM technikai megvalósítása. Egyrészt rendelkezésünkre áll a viszonylag kiforrottnak tekinthető Tetra rendszer, másrészt történtek már próbálkozások hazai fejlesztésekre is, amelyeket (tudtommal) gyakorlaton is kipróbáltak, és a NATO megfigyelők le voltak tőle nyűgözve. Tehát messze nem lehetetlen egy kisebb hadsereget (MH) ezzel ellátni. A könnyű területvédelmi erőket legalább század/szakasz szintig, a hivatásos (profi) egységeket (feld., hk., légv.rak., stb.) pedig akár raj/tűzcsoport szintig.
Előzmény: Yoshi (390)