Tamás Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1
Ezzel az egész szövetkezetesdivel az a probléma, hogy nem tartozik a PSzÁF hatáskörébe, ahogy a vonatkozó pénzügyi előírások alá sem, ergo az itteni bukások, veszteségek ellen nincs védelem. Az az eljárás valami egészen más lehetett.

Én már akkor tudtam, hogy baj lesz, amikor az első ilyen szövetkezetek bebuktak... Sajnos dominóelv. A bizalom elvész, ügyfelek ráesnek a cégekre, törvényszerű a fizetőképtelenség. A bankokkal is bármikor előfordulhat. :-(

A BAUMAG esetén az a szerencse, hogy azért ez nem egy Józsi+Feri összeáll-lelép típusú szövetkezet. Jelentős céges háttér, jelentős ingatlanfedezet. Ha őszinte akarok lenni, még az is lehet, hogy ez csak egy "taktikai" fizetésképtelenség, megelőzendő egy tényleges fizetésképtelenséget.

Szerintem a BAUMAG-ügyfeleknek nem kell annyira pánikolni, mint egy másik szövetkezet esetében, de azért figyeljük a híreket. Mindenesetre az elveszett bizalom a legnagyobb veszteség ebben az egész üzletágban... azt hiszem, hogy azért a BAUMAG-nak talán van esélye átvészelni ezt a dolgot.

Előzmény: negyvenketto (-)