belic Creative Commons License 2003.10.05 0 0 294
Hello!

"az utóbbi 30 évben fel nem rúgta a rendszert néhány elmebeteg, akik baromságokat szajkóznak szabadságról, toleranciáról, megértésről és szeretetről."

Ha csak a szukebb kulturalis kornyezetunket nezzuk, akkor sem 30 eve szajkozzak ezeket (lasd: Jezus), es akkor a hinduizmust meg sem emlitettuk (kb 3500 eve kezdtek a vedakat irni).

Az USA-ban a ket vilaghaboru kozott sem volt sorkatonsag, es azota is csak haborukozeli helyzetben van (ez sem pontosan 30 ev :-)).

"Igenis minden arra alkalmas férfiember legyen katona."

Az 1950-es evek Sztalini doktrinaja az volt, hogy lesz 3. vilaghaboru a "beketabor" es a nyugati demokraciak kozott. Ebben a helyzetben (vagy a mostani izraeli helyzetben) teljesen logikus, hogy minden alkalmas ember (nem csak ferfi, ember) kapjon kikepzest, hiszen erre szuksege lesz.

Most ugy tunik, hogy nem lesz "igazi" haboru, ezert hatalmas pocsekolas elvenni mindenkinek az eletebol fel-egy evet _feleslegesen_, mivel ugysem lesz az elkovetkezo 20 evben Magyarorszag ellen haboru. Sokkal jobb, ha tanul (ismerek olyan embert, aki nem kis reszben a sorkatonasag miatt lett kocsmaros, es nem regesz: elvittek katonanak, egy ev alatt sokat felejtett, utana mar tul nehez volt visszaszokni a tanulasba, ami a felvetelihez kell), dolgozik (adot fizet), a csaladjaval van.

Bel

Előzmény: corporal (290)