ftonyo Creative Commons License 2003.10.04 0 0 286
Nézzétek, itt az a baj, hogy amikor 1920-ban létrejött a M.kir.Honvédség, annak a teljes hivatásos állománya a volt közös hadseregből került ki, a volt honvédtisztekert mind tartalékba vágták.
Eredmény?
A volt k.u.k-sok hozták magukkal a "szellemet", ami az újoncok állati kezelésétől kezdve a katonák középkori jellegű büntetésén át nyilvánult meg. Jellemző, hogy a Monarchia hadserege tartotta fennt legtovább a testi fenyitést (vesszőfutás, botozás, kikötözés stb. - tiszta szado-mazó.....), velük egálban csak az angol haditengerészet volt, ahol a bűnözőkből összetoborzott legénység fékentartására használtak ilyen módszereket.
Egyszóval azt akarom mondani, hogy ez a káros k.u.k. szellem öröklődött a M.kir.Honvédségbe, aztán a Néphadseregbe, és sajnos még, ma is él!
Attól egy katona sem fog jobban harcolni, hogy állandóan rettegésben tartják (nemhogy a kiképzői, tisztjei, de még saját "öregkatona" társai is), és vécépucolónak használják.
Amerikában a hivatásos hadsereg magában hordozza azt, hogy akik elmennek a seregbe, ÖNKÉNT VÁLLALJÁK, hogy úgy bánnak velük, mint az állatokkal, de egyidejűleg profi kiképzést is kapnak.....