Paleokrites Creative Commons License 2003.10.04 0 0 124
Kedves Zsoltee27!

A szeretetnek számtalan formáját ismeri a biblia, de vannak emberek akik csoportosítással leegyszerüsítik, holmi görög filkozófiai rendszerbe ágyazva, de ettől még messze más értelmezése is lehet.... bele nem illően egy skatulyába!

írod: """ c) érosz: csak az Ószövetség görög fordításában szerepel. A szenvedélyes, másiktól testi kielégülést váró szeretet (szex). Önmagában nincs benne az agapé és a filosz, csak ha egy értékrenden (házasságon) belül történik. """

Nos egyértelmű, hogy eleve keresztény írányelvekről beszélsz itt!
Erósz istennő mitológiai képéről adaptálták a szónak értelmezését..., de ebben az esetben sem érted te sem, hogy valójában egy emberi érzésmechanizmusról van szó!
Mit kell belekotyvasztani holmi egyházi értékrendet?
Az mellett fogalmad se nincs, hogy igazán mit is állitasz! Úgy látszik, hogy te értelemben tudsz csak valamit az ideális szeretkezésről, amit kinondottan egy házasági kapcsolatra szükítettéál le!
Avarsius püspök vezette be 104 körül a házasság intézményét...., egy férfi és egy nő pap előtti összekötése cimén! Az előtt egészen más alapokom nyugvott, pl. a többnejüség lehetőségén és a két felnőtt személy bevált tanuságára!
A sex, hogy válhat gyülöletté????? Talán a no sex-re gondoltál? Mit tudsz te egyáltalán a sex-ről, hogy oly bátran kimondod a nagy szavakat, de ismeret az minimum, a megszokott és patyolatfehér látásmód?

Mit tudsz az emberről, mint müködő biológiai, kémiai, fizikai anyagról? Mitől szennyes a vágy , a testi kielégülés, mitől üres és hiába való?
A sexualítás lélektanáról van é némi fogalmad, mint gyakorlónak, avagy még nem jutottál a tapasztalások mezejéig?
Nos mitől másabb a sex a házaságban, mint annélkül?

Üdv: Paleo

Előzmény: Zsoltee27 (122)