Stukabomber Creative Commons License 2003.10.04 0 0 282
Egy számtanpéldával szeretnék előállni csak militaristák számára:

Ha 30 évvel ezelőtt egy relatíve képzetlen, de harcban igencsak edzett vietnami SA-2-es üteg 100 indításból X alkalommal talált el elektronikailag keményen körülbástyázott B-52-est, akkor hányszor talál el egy elméletben relatíve képzett, de ellenséget max. a tévében látott, 20 éves rakétákkal felszerelt magyar SA-2-es üteg egy szólóban nyomuló, radarokon látható, zavarással nem rendelkező Tu-95-ös köteléket???

Plusz feladat eminenseknek: vajon a magyar rakéták készlete fogy el előbb, vagy az ukránok kerozinja???

Három: tényleg lehetett hallani ilyen pletykákat, hogy atomfegyverek kerültek a maffia kezére, de akkor hogyhogy a közellenség terroristák még nem használták? Vagy a maffia úgy dolgozik, hogy először picsává robbantja Magyarországot, aztán lemegy a Balcsira...? Ez kábé olyan "urban legend" (lekopogom), mint a déli-délkeleti kisantant magyar (NATO) ellenes szervezkedése...

Négy: nem tudom, mennyire tudtok elvonatkoztatni, de a 21. század pont azzal az agresszív békehangulattal kezdődött, mint ami irodalmi élményeim alapján kb. a húszas-harmincas évekre volt jellemző. És ha már valamerre tapogatózni kell, nem a sajtó híreire kellene alapozni. Persze jogunk van félni az egész nyomorult keleti blokktól, de még mindig nem tudjuk, mit akar (ha egyáltalán akar valamit) B..h, P....n, B...r és a többi nagypolitikus. Mi a sakkfiguráknak max. a talpán levő por vagyunk. Odáig fel se látunk, hogy ki kit mozgat, és pláne hogyan. Ezzel az infoval max. azon lehet vitatkozni, hogy a BTR-80 jobb-e vagy a BMP-1. De hogy ezeket a cuccokat ki ellen kéne használnunk...? Azt még a jövendő ellenség se tudja!