Phoere Creative Commons License 2003.10.02 0 0 10090
Természetesen minden előzményről nem tudhatok, tekintsetek mondjuk az ördög ügyvédjének. :))

Viszont néha egy újonnan jött ember észrevehet olyasmit, ami mellett a régiek elsiklanak, ezt egy másik Klubban (nem egyesület) mint alapító tag megtapasztalhattuk.

Azzal nem értek egyet, hogy CSAK az előnyeit szabad nézni. Ha nem mérjük fel helyesen az ezzel járó problémákat és nem készülünk fel rá, akkor azok megjelenésekor ad hoc kell esetleg dönteni, illetve a velük járó munka végül néhány embere nyakába szakd, mivel esetleg a többiek azt mondják: HOHÓ, nem erről volt szó, erről senki nem beszélt előzőleg!
Tehát a problémás dolgok mellett elsiklani nem lehet.

Az fontos, hogy ketté lehessen választani a játékot és az egyesületet. Hiszen többen belekóstolnak a játékba, de "hobbi" szintjén.

Egy tipikus példa volt erre a délegyházi naturista strand: sokan jártak oda hétvégente, mert jól érezték magukat. Majd lett egy Naturista Szövetség, amely ebben a formában eredményesebbnek gondolta magát és hirtelen az addig szabadstrandnál lett egy kerítés kapuval, ahová a tagok mehettek be! És hirtelen egy csomó ember, aki egy-egy hétvégén kiment, de emiatt nem akart szövetségbe lépni, tagdíjat fizetni stb. kívül rekedt és kereshetett más helyet vagy mehetett haza!

Ennek nem szabad megtörténnie.

Ha eddig már a találkozókon sokat beszéltetetk az egyesületről, akkor biztos sok kérdést tisztáztatok már, ez jó. Én kíváncsian figyelem a fejleményeket és eszem ágában sincs ellenezni bármi hasznosat.

Előzmény: kulisz (10086)