Stukabomber Creative Commons License 2003.10.01 0 0 248
Corporal, már elnézést, ez jó nagy hülyeség, mert Ukrajna Belorussziával együtt (legalábis hivatalosan) rég visszaadta az őt nem illető, de területén állomásoztatott atomfegyvereket Oroszországnak.
Amitől nekünk esetleg félnünk kellene, az nem annyira a környező "kisantant" katonai potenciálja, mert technikájuk ugyan van, de hogy fenntartásra vagy kiképzésre pénzük is, azt ki hiszi el... De jellemző módon mi nem ezt vesszük számításba, hanem áldemokrata, áljóléti, posztkádárista módon attól parázunk, hogy a szomszédaink politikailag instabilak, és ki tudja, milyen agresszív magyarfaló kerül hatalomra. Amitől persze lehet és szabad is félni, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy amikor Ausztriában Haider-ék kormánypárt lettek, az EU gyakorlatilag bojkott alá helyezte az országot. A nagypolitikában (amibe bizony a térségi katonapolitika is beletartozik) mindig a stabilitás a nyerő. Románia az életben nem kapott volna AH-1-eseket, ha nem lenne megbízható. USA a megbízhatósági információit nem ám a napi sajtóból szedi.
Én személy szerint jobban örülnék, ha még mindig meglenne a 150 darab MiG-21-esünk, persze felújítva. Legalább lenne pilótaállomány meg ilyesmi. Amiből azt a pár embert kiküldték Irakba, abból meg is lehetett volna valósítani. (Hogy a többit ne is soroljam.)