Hamburger Creative Commons License 2003.10.01 0 0 239
Szia Flonyó!

Én nem hallottam, hogy a miniszter úr miket mondott a magyar önjáró tüzérség jövőjéről, de a vezérkari iroda vezetőjétől én is az önjárók kivonását hallottam. Az indoklást általános röhej követte a szakmai (!) sorokban.

Amennyiben a két hír nem egyezik, az megint minősít valakik! Nem azokat, akik hallották!

Más: A szerb páncélos hadosztályt nem kéne már felejteni? Ne konkrét ellenségképben gondolkozzatok, hanem olyan képességekben, amely bármely potenciális támadás esetén és politika által kitűzött külhoni feladatok (:() végrehajtását is lehetővé teszi. Amit most felvázoltak és már a kormány is elfogadott, az szerény meglátásom szerint, több mint elégtelen. Sokak rajonganak a külföldi missziókért, pedig a katonák zömének egyetlen motivációs tényezője a pénz. Engem mindenesetre riaszt, hogy nem tudok azonosulni a küldetés erkölcsi oldalával, de ugyanakkor szakmailag mindenképpen kihívás. Persze ez senkit sem érdkel, mert pár hónapja minden katonának parancsra (!) is mennie kell, ha a politika így határoz.

Más: A maradék T-72-esek sorsáról eddig ez a legelképesztőbb hír, amit hallottam. Diszlokációról ugyan hallottam, de egyben, az egész zászlóalj (2 feltöltött század!) számára. Most vizsgálják a lehetőségeket.

Más: A németek már többször is felajánlották a magyaroknak, hogy eladnának nekünk Leo2-eseket, sőt nagyon jó néven vennék, ha a legkorszerűbb Panzerhaubitze2000-esekből is vásárolnánk. A MIG-29-esekre vonatkozóan mi is nagyon kedvező ajánlatokat kaptunk, sőt igen előrehaladott tárgyalások folytak abban az ügyben is, hogy a mi Fulcrum-jainkat is a németek modernizálnák NATO-szabvány szerinti elektronikával. Persze ezt sztornózták a magyarok.

Más: Sok sikert a sajtóhoz. Erre a katonák valóban nem alkalmasak, pedig van véleményük, méghozzá az esetek többségében nem is a hivatalossal egyező. De "jólnevelt" katonákhoz híven befogjuk a szánkat, mert a döntés politikai szintű, amibe mi nem szólhatunk bele. Amikor lehetett volna, akkor pedig nem tettük meg, amit megkövetelt volna a "haza", azaz nem érveltünk elég hatékonyan.

Üdv: Hamburger

Előzmény: ftonyo (228)