unguided Creative Commons License 2003.10.01 0 0 236
corporal
"egyszer elmennénk páran egy minisztériumi sajtótájékoztatóra, és kérdésként a következőt tennénk fel: "Mondják, maguk mit képzelnek magukról?" És azután a sajtó füle hallatára jól beolvasni nekik, röviden, de velősen és főleg szakszerűen. "

1. Beengednének oda (mint civilt)?
2. Kapnál szót?
3. Hagynák, hogy végigmond? (kényes helyzetekben a biztonságiak igen gyorsak tudnak lenni, vagy egyszerűen csak elromlik a mikrofon, meg ilyesmi...)
4. Kapnál rá érdemi választ??? ("Hehehe, érdekes kérdései vannak az úrnak? Melyik alakulattól van? Ja, hogy civil? Tehát nem szakmabeli. Mondjuk úgy, amatőr. Hehehe... Kérem a következő kérdést....")
5. Szerinted felfogná az újságírók többsége a kérdést és a helyzetet?
6. És végül; Meg mernék írni az igazat? Hogy utána feketelistára kerüljenek? Hogy ne hívják meg őket potyakajás sajtótájékoztatókra, ahol "nagy" emberekkel(?) bratyizhatnak?

Szvsz a 'legális' módszerek csak addig használhatóak, ameddig működnek. A közérdek képviselete csak addig kikényszeríthető, ameddig az erre hivatott eszközök léteznek, és ellátják a feladatukat. Konkrét esetünkben jelentős számú újságírónak és szerkesztőnek kéne felismernie a helyzet súlyosságát és számos (nem csak szakmai) médiában publikálnia erről. Ezzel szemben... :(

Előzmény: corporal (233)